SAND out now!

Tips & tricks, working results, technical support
User avatar
giancarlo
Founder
Founder
Posts: 11215
Joined: Mon Sep 21, 2009 10:40 pm
Location: Italy

Re: SAND out now!

Post by giancarlo » Tue Oct 04, 2016 6:13 am

In Windows try the update
In mac osx just wait a bunch of hours. It will not fix completely but almost
There is also a limitation about the maximum number of sand instances, i think it happens because we are running out of several resources due to the high count of internal instances, we'll check it later

User avatar
chrisarvan
User Level VI
User Level VI
Posts: 62
Joined: Thu Dec 11, 2014 9:26 am

Re: SAND out now!

Post by chrisarvan » Tue Oct 04, 2016 8:53 am

BUS4 and PRE4 mac VST/AU not working with previous sand aut file.

also won't generate a new ser file, so can't use them.

User avatar
giancarlo
Founder
Founder
Posts: 11215
Joined: Mon Sep 21, 2009 10:40 pm
Location: Italy

Re: SAND out now!

Post by giancarlo » Tue Oct 04, 2016 9:35 am

Open a ticket!

User avatar
chrisarvan
User Level VI
User Level VI
Posts: 62
Joined: Thu Dec 11, 2014 9:26 am

Re: SAND out now!

Post by chrisarvan » Tue Oct 04, 2016 9:44 am

I don't have time to do that. I just told you here.

you just put it up for download and it does not generate a ser file.

User avatar
davidgary73
Expert
Expert
Posts: 695
Joined: Fri May 28, 2010 9:08 am

Re: SAND out now!

Post by davidgary73 » Tue Oct 04, 2016 9:59 am

chrisarvan wrote:I don't have time to do that. I've opened enough tickets that were never solved.

I just told you here.

you just put it up for download and it does not generate a ser file.

Just installed and no authorisation issues here with AU Bus4 and Pre4.

Perhaps, remove Sand completely but first backup your ser file. Reinstall Sand AU/VST 1.4.102.0 rel I. Move the ser into Component folder. Check if Sand is working via DAW.

Then install AU/VST updater 1_4_105 and check Sand is working again and lastly SandFab4 AU/VST. That should work i reckon.
MacPro 2 x 2.4 Ghz 6 Core Intel Xeon • 28GB Ram • Logic Pro X 10.4.6 • OSX 10.13.6 • VEP 6 • Console 1 •


Please join us - Facebook Acustica Audio Official Group page @ https://www.facebook.com/groups/2161186247437661/

[email protected]
User Level III
User Level III
Posts: 35
Joined: Wed Jul 18, 2012 12:29 pm

Re: SAND out now!

Post by [email protected] » Tue Oct 04, 2016 10:08 am

just downloaded....release i unpacks as release A....and seems to be the same as the old release A...?? (size is exactly the same)
...and I thought there is a EQ only version too....It just installed Comp and Pre

[email protected]
User Level III
User Level III
Posts: 35
Joined: Wed Jul 18, 2012 12:29 pm

Re: SAND out now!

Post by [email protected] » Tue Oct 04, 2016 10:10 am

...I am on Mac...

User avatar
giancarlo
Founder
Founder
Posts: 11215
Joined: Mon Sep 21, 2009 10:40 pm
Location: Italy

Re: SAND out now!

Post by giancarlo » Tue Oct 04, 2016 10:31 am

for mac osx they named files in a confusing way. I just tested vst versions of everything in both windows and mac osx and everythings is working.


About SAND: the upgrade to latest release is very small. At the moment it is named "sand updater 1.4.105". I think they will switch today to a better naming convention: samething like "setup I", "update L".
I tested it and it is working.
I tested also the vst FAB4 (an other very small installer) and it is working flawlessly here. It was the first time I installed it. Since we have many formats if you experience issues on a format and you don't want to send a ticket AT LEAST tell us which file did you install.

NORMALLY if a product like fab4 requires authorization it means it cannot find SAND vectors. There are several reason why it happens: mistakes, or wrong version mismatch (ie you installed 32 bits and you try to upgrade 64 bits or au while you was using vst and so on). I cannot exclude bugs in installers.

User avatar
giancarlo
Founder
Founder
Posts: 11215
Joined: Mon Sep 21, 2009 10:40 pm
Location: Italy

Re: SAND out now!

Post by giancarlo » Tue Oct 04, 2016 10:39 am

waiting: they are renaming files.
I'll tell you what to install exactly making a short list steps here.

User avatar
chrisarvan
User Level VI
User Level VI
Posts: 62
Joined: Thu Dec 11, 2014 9:26 am

Re: SAND out now!

Post by chrisarvan » Tue Oct 04, 2016 10:44 am

I figured it out. I am not using SAND VST or AU. I am using just AAX.

You can't just just install FAB4 VST/AU installer. Would have been nice to know that.

Also, the parameters do not group if you are using Blue cat, so you can't use them in dual mono which I would like to do.

As a matter of fact - with all of your plug-ins, only the knobs group, the buttons do not. Even with AAX. It's such a hassle. I have to go from one plug-in to the other and click each one separately.
Last edited by chrisarvan on Tue Oct 04, 2016 10:50 am, edited 1 time in total.

Beatworld
Member
Member
Posts: 211
Joined: Sun Dec 07, 2014 7:36 am
Location: Perth

Re: SAND out now!

Post by Beatworld » Tue Oct 04, 2016 10:50 am

giancarlo wrote:waiting: they are renaming files.
I'll tell you what to install exactly making a short list steps here.
Great...

Right now I see two new downloads for Mac.

Upgrade to SAND FAB4 (Bundle) rel A

and

Upgrade to Sand Vst and Au vers 1_4_105 rel J

I've purchased and already installed the vesion that was in Dashboard a few days ago.
So I'm really looking forward to being told exactly how to get the AU Fab 4 going and any updated versions of AU Sand going.

thanks

[email protected]
User Level III
User Level III
Posts: 35
Joined: Wed Jul 18, 2012 12:29 pm

Re: SAND out now!

Post by [email protected] » Tue Oct 04, 2016 11:13 am

still confused about the EQ4 or EQ only version...
the Fab4 updater does not install it. Just Comp and Pres..?

User avatar
giancarlo
Founder
Founder
Posts: 11215
Joined: Mon Sep 21, 2009 10:40 pm
Location: Italy

Re: SAND out now!

Post by giancarlo » Tue Oct 04, 2016 11:59 am

We'll add the button option...
Not immediately though.

About equ4: today or tomorrow
They are working on it

User avatar
be a gorilla
Member
Member
Posts: 344
Joined: Wed Nov 05, 2014 10:09 pm

Re: SAND out now!

Post by be a gorilla » Tue Oct 04, 2016 12:20 pm

whoopwhoop,

got 36 tracks with one instance of Pre4 AND Bus4. before 10 tracks with one instance of Sand.

Great!!!

hugs in your direction!

User avatar
giancarlo
Founder
Founder
Posts: 11215
Joined: Mon Sep 21, 2009 10:40 pm
Location: Italy

Re: SAND out now!

Post by giancarlo » Tue Oct 04, 2016 12:21 pm

Eheh
Depending on the computer we can open even 100 bus compressors or more...

Post Reply