Purple

Tips & tricks, working results, technical support
mathias
Expert
Expert
Posts: 2758
Joined: Wed Mar 31, 2010 12:25 am
Location: South-West Germany

Re: Purple

Post by mathias » Wed Sep 07, 2016 8:10 pm

could it be, that the xml is not updated with the tag that is necessary for the new method? just a thought ...

this tag needs to be in the purple xml file:
<VECTORSUBPATHPRIORITARY> 1 </VECTORSUBPATHPRIORITARY>
system 1: windows 8 32 bit - samplitude pro x3, waveform 9 (tracktion), reaper
system 2: mac osx el capitan - reaper(64bit), waveform 9 (64bit), mixbus 6

both systems on: macbook pro (late 2009), core 2 duo 3,06 ghz, 4 gb ram, graphic: nvidia geforce 9600M GT 512 MB

DarkandKurious
User Level X
User Level X
Posts: 102
Joined: Thu Oct 30, 2014 6:34 pm
Location: Perth, Australia

Re: Purple

Post by DarkandKurious » Wed Sep 07, 2016 8:11 pm

Hi G, just thought you might like to know that the OSX packs for the M5 and P1 are currently in the P1 folder on Box. I am guessing the OSX AAX packs are not uploaded yet?
macOS Sierra, ProTools 12.8
Navy, Purple, Pink 2412/7236, Ultramarine, Coral, Lime, Pearl, Diamond, Gold, Cobalt, Ebony

Andrums
Vip Member
Vip Member
Posts: 407
Joined: Wed Mar 31, 2010 8:03 am

Re: Purple

Post by Andrums » Wed Sep 07, 2016 9:08 pm

Now I tested with pink noise in 88.2 session
When I load plug it passes audio till 44 kHz(SPAN analyzer)
But when I save and reload session it cuts at 22 Khz
Only solution is to change XML like this
<DEFAULTRATEKHZ> 96 </DEFAULTRATEKHZ>
<FORCEDRATEKHZ> 96 </FORCEDRATEKHZ
and in this case I dont think it loads 88 vectors

Same problem with Aquamarine 3 and I think other plugs

My system
Mac Pro Mac OS 10.11.6
Pro Tools 12.5.2
Studio One 3

User avatar
giancarlo
Founder
Founder
Posts: 11215
Joined: Mon Sep 21, 2009 10:40 pm
Location: Italy

Re: Purple

Post by giancarlo » Wed Sep 07, 2016 9:18 pm

Andrums wrote:Now I tested with pink noise in 88.2 session
When I load plug it passes audio till 44 kHz(SPAN analyzer)
But when I save and reload session it cuts at 22 Khz
Only solution is to change XML like this
<DEFAULTRATEKHZ> 96 </DEFAULTRATEKHZ>
<FORCEDRATEKHZ> 96 </FORCEDRATEKHZ
and in this case I dont think it loads 88 vectors

Same problem with Aquamarine 3 and I think other plugs

My system
Mac Pro Mac OS 10.11.6
Pro Tools 12.5.2
Studio One 3
Ok perfect tomorrow we'll try to reproduce it
Normally when it loads it forces the saved preset, so it should never load something else (since the saved preset is forcing the rate, the rate is written inside. I cannot exclude out is loading the correct 88 but trying to sample convert to a different frequency rate, for example 44. It would explain the slowness.
Could you do a very simple test? Inside xml change rateconversion to zero.

Andrums
Vip Member
Vip Member
Posts: 407
Joined: Wed Mar 31, 2010 8:03 am

Re: Purple

Post by Andrums » Wed Sep 07, 2016 9:31 pm

Everything is OK with <RATECONVERSION> 0 </RATECONVERSION> in P-1 XML
I set same 0 in Aquamarine 3 XML and it also pass till 44 kHz now in 88 session with Pre is On but it doesnt have 88 vectors.Is it right?
Last edited by Andrums on Wed Sep 07, 2016 10:07 pm, edited 2 times in total.

User avatar
giancarlo
Founder
Founder
Posts: 11215
Joined: Mon Sep 21, 2009 10:40 pm
Location: Italy

Re: Purple

Post by giancarlo » Wed Sep 07, 2016 10:04 pm

I'll check aquamarine
About purple: there was a tag missing inside the pack. We'll release a fix so nobody will be forced to disable rateconversion

Andrums
Vip Member
Vip Member
Posts: 407
Joined: Wed Mar 31, 2010 8:03 am

Re: Purple

Post by Andrums » Wed Sep 07, 2016 10:07 pm

I think Aquamarine loads 44 or 96 vectors without conversion that is not good.So what is the best settings in Aquamarine XML for 88 sessions until we have 48-88 pack?

User avatar
giancarlo
Founder
Founder
Posts: 11215
Joined: Mon Sep 21, 2009 10:40 pm
Location: Italy

Re: Purple

Post by giancarlo » Wed Sep 07, 2016 10:22 pm

Don't touch it
We'll release aquamarine with all fixes and all frequencies with a couple of days (we improved the gr meter)

Andrums
Vip Member
Vip Member
Posts: 407
Joined: Wed Mar 31, 2010 8:03 am

Re: Purple

Post by Andrums » Wed Sep 07, 2016 10:25 pm

What RATECONVERSION in this case?

User avatar
giancarlo
Founder
Founder
Posts: 11215
Joined: Mon Sep 21, 2009 10:40 pm
Location: Italy

Re: Purple

Post by giancarlo » Wed Sep 07, 2016 10:27 pm

Don't touch it. It is the best setting for now

Andrums
Vip Member
Vip Member
Posts: 407
Joined: Wed Mar 31, 2010 8:03 am

Re: Purple

Post by Andrums » Wed Sep 07, 2016 10:29 pm

OK.Waiting.

User avatar
Support
Expert
Expert
Posts: 3685
Joined: Mon Feb 24, 2014 11:33 am
Location: Lodi, Lombardia, Italy.
Contact:

Re: Purple

Post by Support » Thu Sep 08, 2016 9:20 am

Updates with 48 kHz and 88.2 kHz frequency pack for OSX and Windows for VST,AU and AAX format are in download section of each Purple bundle product.

Also there is a IMPORTANT text note that is important.
Best regards,
Acustica Audio help-desk service and support.
https://www.acustica-audio.com/
Acustica Audio is a trademark of Acusticaudio SRL.

To contact Acustica Audio support go to the ‘Support’ in your Acustica Audio account.
We do not provide support via social networks, public forums, Acustica Audio forums, or email accounts.

Andrums
Vip Member
Vip Member
Posts: 407
Joined: Wed Mar 31, 2010 8:03 am

Re: Purple

Post by Andrums » Thu Sep 08, 2016 12:19 pm

Hi,SUPPORT.
Please add to IMPORTANT text that user manually has to change
RATECONVERSION to 0 in XML.Without that there is a cut at 22kHz in 88 and 96 kHz sessions.
Tested with new installers

User avatar
giancarlo
Founder
Founder
Posts: 11215
Joined: Mon Sep 21, 2009 10:40 pm
Location: Italy

Re: Purple

Post by giancarlo » Thu Sep 08, 2016 2:57 pm

No we are working to a more elegant way - automatic
We'll keep you updated

testa
User Level I
User Level I
Posts: 16
Joined: Fri Jan 25, 2013 5:41 am
Location: Mexico
Contact:

Re: Purple

Post by testa » Thu Sep 08, 2016 5:48 pm

Thanks for the update! :) I have a question about the installers. I have to reinstall the 44/96 pack? or just install the new one?? Because with P5 @48/88KHz, my signal drops around 10 dBs. :roll:

Post Reply