Silk eQ2

Share your experience, tips & tricks, show off your music.
TranscendingMusic
Expert
Expert
Posts: 1271
Joined: Sat Mar 27, 2010 7:01 am
Location: F.U.

Re: Silk eQ2

Post by TranscendingMusic » Sun Dec 07, 2014 2:53 pm

flipnaut wrote:if it is just so easy... why don't you fix it and give us the silk eQ3?

Btw.: I see inside of the magenta folder only N2V files and above only such as .aut and .ser files. So there is no protectionDB file which i could copy...
protectionDB is a tag that you'll find in the magenta XML file. Just open it with the ole text editor and copy the <PROTECTIONDB> tag you'll find there.

User avatar
giancarlo
Founder
Founder
Posts: 11215
Joined: Mon Sep 21, 2009 10:40 pm
Location: Italy

Re: Silk eQ2

Post by giancarlo » Sun Dec 07, 2014 3:25 pm

everything is so easy but we are running out of time if we go random.
We are sorting releases: for example we need to test the new acqua engine, provide au64 and so on

User avatar
giancarlo
Founder
Founder
Posts: 11215
Joined: Mon Sep 21, 2009 10:40 pm
Location: Italy

Re: Silk eQ2

Post by giancarlo » Sun Dec 07, 2014 3:28 pm

if it still does not help, nothing will fix it.
New amber and magenta are based on a preamp stage, on a different structure. They are strip channels, not eq featuring harmonic distortion

User avatar
Tim Petherick
Expert
Expert
Posts: 1774
Joined: Sat Apr 17, 2010 4:07 pm
Location: Bath , Uk

Re: Silk eQ2

Post by Tim Petherick » Sun Mar 01, 2015 4:27 pm

I have the hardware. I can do pretty much anything you want, But eq's drive characteristics can change with different eq settings so I don't think it's a bad idea in some cases doing harmonics all in one, It should be case by case.

I'll do a expriment

I can also change the gain staging inside the preset, this would probably solve the problem

Originally I requested a In and out....

Tim

RJHollins
Expert
Expert
Posts: 4050
Joined: Sun Mar 28, 2010 5:53 pm

Re: Silk eQ2

Post by RJHollins » Sun Mar 01, 2015 6:28 pm

Hi Tim,

If you say you can make changes to SilkEQ ... would it be feasible to change the GAIN to 1/2 or 1/4 dB resolution ?
i7-5820k, MSI X99A Plus, 16 GIG Ram, Noctua NH-D14, Win-7 Pro [64-bit], Reaper-64

NVC [Nebula Virtual Controllers]

User avatar
Tim Petherick
Expert
Expert
Posts: 1774
Joined: Sat Apr 17, 2010 4:07 pm
Location: Bath , Uk

Re: Silk eQ2

Post by Tim Petherick » Sun Mar 01, 2015 6:30 pm

I can do a interpolation version but what you get on the software is the same as hardware

RJHollins
Expert
Expert
Posts: 4050
Joined: Sun Mar 28, 2010 5:53 pm

Re: Silk eQ2

Post by RJHollins » Sun Mar 01, 2015 6:38 pm

Tim Petherick wrote:I can do a interpolation version but what you get on the software is the same as hardware
Understood.

hm ... 'interpolated' :|

I know interpolated FREQ is fraught with issue, and I avoid them. But if GAIN [+/-] would come up to your high standards ... that would be great.

8-)
i7-5820k, MSI X99A Plus, 16 GIG Ram, Noctua NH-D14, Win-7 Pro [64-bit], Reaper-64

NVC [Nebula Virtual Controllers]

User avatar
fabio.migliorati
Member
Member
Posts: 311
Joined: Mon Mar 09, 2015 3:16 pm

Re: Silk eQ2

Post by fabio.migliorati » Fri Apr 03, 2015 12:56 pm

Silk eq 1.3.907 update available!

Mannymac
Member
Member
Posts: 205
Joined: Tue Jul 22, 2014 11:32 am

Re: Silk eQ2

Post by Mannymac » Fri Apr 03, 2015 4:36 pm

Thanks!
Can you tell us what this update improves?

User avatar
fabio.migliorati
Member
Member
Posts: 311
Joined: Mon Mar 09, 2015 3:16 pm

Re: Silk eQ2

Post by fabio.migliorati » Fri Apr 03, 2015 5:08 pm

Mannymac wrote:Thanks!
Can you tell us what this update improves?
just DLL updated!

Mannymac
Member
Member
Posts: 205
Joined: Tue Jul 22, 2014 11:32 am

Re: Silk eQ2

Post by Mannymac » Fri Apr 03, 2015 10:11 pm

Cool, will there be a Core6 Version of Silk? :)

User avatar
giancarlo
Founder
Founder
Posts: 11215
Joined: Mon Sep 21, 2009 10:40 pm
Location: Italy

Re: Silk eQ2

Post by giancarlo » Sat Apr 04, 2015 2:07 pm

no, because it is not compatible for an upgrade!
Only products after magenta are good candidates

Mannymac
Member
Member
Posts: 205
Joined: Tue Jul 22, 2014 11:32 am

Re: Silk eQ2

Post by Mannymac » Sat Apr 04, 2015 3:44 pm

Hi Giancarlo,

Thansk for the answer.

Does this mean there will be a Core6 Update for Magenta also or only all products that came out after Magenta?

User avatar
giancarlo
Founder
Founder
Posts: 11215
Joined: Mon Sep 21, 2009 10:40 pm
Location: Italy

Re: Silk eQ2

Post by giancarlo » Sat Apr 04, 2015 7:23 pm

we can update: magenta, amber, green.
We'll do it. We'll be slow though: it was not planned on them, so it is a miracle we are planning it now. We'll do just because they are awesome products, and this update makes everything more awesome.

Green is still waiting for the new frequencies (btw there were several damaged samples, but if some of you needs it we can provide a sort of preview) so I think we'll release them togheter with the update.

lubomba
Member
Member
Posts: 220
Joined: Sat Aug 18, 2012 8:23 pm

Re: Silk eQ2

Post by lubomba » Sat Apr 04, 2015 8:17 pm

Yes please keep updating all possible acquas! I remember you said somewhere that they are the perfect investment and only get better in the future... I think a lot of us bought acquas now knowing that there are going to be a lot of improvements! Btw, the news about core6 are awesome!!! Sounds like a dream come true to be able to use nebula quality plugs just like normal ones!

Post Reply