Amethyst 3 - TBR 10-11th may

Tips & tricks, working results, technical support
Post Reply
BurnHarder
User Level 0
User Level 0
Posts: 5
Joined: Wed Jan 18, 2017 4:17 pm

Re: Amethyst 3 - TBR 10-11th may

Post by BurnHarder » Thu May 11, 2017 12:34 pm

It seems that Aquamarine3 AU 64 XML has the same Magic Number as Amethyst 3 AU 64 XML
Now Amethyst3 is not showing up at all while Aquamarine crashes....

Can I simply change it in one of them?

User avatar
beingmf3
Vip Member
Vip Member
Posts: 386
Joined: Sun Apr 11, 2010 12:32 pm

Re: Amethyst 3 - TBR 10-11th may

Post by beingmf3 » Thu May 11, 2017 3:40 pm

If I believe the input meter: why is the input of "Mix 2500" much higher than the other modes?
In the manual this behaviour isn't mentioned, so maybe somebody can shed some light on this :?:
.

User avatar
Thierr7
Vip Member
Vip Member
Posts: 450
Joined: Sat Jan 28, 2012 8:52 am
Contact:

Re: Amethyst 3 - TBR 10-11th may

Post by Thierr7 » Thu May 11, 2017 6:56 pm

I got clicks and pops , not when i first insert the whole strip or separate modules , it works fine first but when i reload the prj in Reaper it clicks even with a few tracks and cpu is not over 17 percent!

WIN7 x64 , Reaper x 64

I tested with other Acquas and it's working fine as usual :!:

User avatar
giancarlo
Founder
Founder
Posts: 11214
Joined: Mon Sep 21, 2009 10:40 pm
Location: Italy

Re: Amethyst 3 - TBR 10-11th may

Post by giancarlo » Thu May 11, 2017 8:27 pm

Thierr7 wrote:I got clicks and pops , not when i first insert the whole strip or separate modules , it works fine first but when i reload the prj in Reaper it clicks even with a few tracks and cpu is not over 17 percent!

WIN7 x64 , Reaper x 64

I tested with other Acquas and it's working fine as usual :!:
We'll check this case too, thank you
Are you sure it doesn't simply overload? Just check if reaper mutes it. If it mutes we can fix.

User avatar
jfjer379
Expert
Expert
Posts: 1170
Joined: Wed Sep 04, 2013 1:22 pm

Re: Amethyst 3 - TBR 10-11th may

Post by jfjer379 » Thu May 11, 2017 8:59 pm

Thierr7 wrote:I got clicks and pops , not when i first insert the whole strip or separate modules , it works fine first but when i reload the prj in Reaper it clicks even with a few tracks and cpu is not over 17 percent!

WIN7 x64 , Reaper x 64

I tested with other Acquas and it's working fine as usual :!:
i got same problem in Reaper 64, win7 64

my system is rock solid with all my Acquas except Amethyst3
I7 5820k • RME • Audient • Reaper64 • Win7 64 • Amethyst • Coral • Ebony • El Rey • Emerald • Gold • Honey • Ivory • Lemon • Lime • Magenta • Navy • Pearl • Pink • Pink Comp Bundle • Ruby • Sand • Tapue • Titanium • Virgo • White2 • N3s • N4

User avatar
DavideBurattin
User Level X
User Level X
Posts: 142
Joined: Mon Jun 13, 2016 11:36 pm
Location: London
Contact:

Re: Amethyst 3 - TBR 10-11th may

Post by DavideBurattin » Thu May 11, 2017 9:07 pm

The EQ sounds amazing, still my preferred track-EQ-to-go, and the new shiny feature is awesome.
I just dream a non-continuous knobs version for a decent CPU consuming... it takes twice of the power compared to Lime, for example. :cry:

User avatar
ekkord
User Level V
User Level V
Posts: 56
Joined: Thu Nov 25, 2010 11:07 am

Re: Amethyst 3 - TBR 10-11th may

Post by ekkord » Fri May 12, 2017 2:49 am

The updated compressor has a really nice sound, but the EQ is basically unusable for me. I'm running an iMac that's about 4 years old, and I can't even turn a knob on the EQ plugin without the audio breaking up and my CPU heading to around 40-50%.

Real shame as it's a really nice sounding EQ.

DRAZERS
User Level 0
User Level 0
Posts: 3
Joined: Tue Mar 01, 2016 5:49 am

Re: Amethyst 3 - TBR 10-11th may

Post by DRAZERS » Fri May 12, 2017 3:21 am

Hey guys, I downloaded and installed all AUs on OSX Sierra and I'm using Logic X latest version. The individual plugins show up but the Channel Strip is missing. I see the files in the "Components" folder along with the "AMETHYST3" folder that has all the .N2V files.

I have both Amethyst 1 and 2 installed working fine.

Any ideas?

User avatar
jfjer379
Expert
Expert
Posts: 1170
Joined: Wed Sep 04, 2013 1:22 pm

Re: Amethyst 3 - TBR 10-11th may

Post by jfjer379 » Fri May 12, 2017 4:02 am

a continuous eq is a important feature in Amethyst IMO

i believe Sand and Lime eq`s will be continuous
in the future
i don't think that would necessary mean twice CPU usage as newer tech/core seems to be able to be more CPU efficient
I7 5820k • RME • Audient • Reaper64 • Win7 64 • Amethyst • Coral • Ebony • El Rey • Emerald • Gold • Honey • Ivory • Lemon • Lime • Magenta • Navy • Pearl • Pink • Pink Comp Bundle • Ruby • Sand • Tapue • Titanium • Virgo • White2 • N3s • N4

jlchicote
User Level 0
User Level 0
Posts: 9
Joined: Fri Aug 31, 2012 11:33 am

Re: Amethyst 3 - TBR 10-11th may

Post by jlchicote » Fri May 12, 2017 7:07 am

DRAZERS wrote:Hey guys, I downloaded and installed all AUs on OSX Sierra and I'm using Logic X latest version. The individual plugins show up but the Channel Strip is missing. I see the files in the "Components" folder along with the "AMETHYST3" folder that has all the .N2V files.

I have both Amethyst 1 and 2 installed working fine.

Any ideas?
Same issue here!
AA Spanish dealer http://www.rsproaudio.com info(at)rsproaudio.com

BurnHarder
User Level 0
User Level 0
Posts: 5
Joined: Wed Jan 18, 2017 4:17 pm

Re: Amethyst 3 - TBR 10-11th may

Post by BurnHarder » Fri May 12, 2017 7:37 am

Do you own Aquamarine? It has the same magic number in the xml as Amethyst CSP XML!

DRAZERS
User Level 0
User Level 0
Posts: 3
Joined: Tue Mar 01, 2016 5:49 am

Re: Amethyst 3 - TBR 10-11th may

Post by DRAZERS » Fri May 12, 2017 7:50 am

Do you own Aquamarine? It has the same magic number in the xml as Amethyst CSP XML!
That's what it is.

I removed Aquamarine from the "Components" folder, then restarted LogicX. Once restarted, I still see Aquamarine plugin, but when I load it it actually shows the Amethyst strip. So its "Called" Aquamarine in the system.

I hope this will get solved rather sooner than later.

G. should I open a ticket?

BurnHarder
User Level 0
User Level 0
Posts: 5
Joined: Wed Jan 18, 2017 4:17 pm

Re: Amethyst 3 - TBR 10-11th may

Post by BurnHarder » Fri May 12, 2017 9:13 am

I already opened a ticket...
I really wonder how this could happen....

User avatar
be a gorilla
Member
Member
Posts: 344
Joined: Wed Nov 05, 2014 10:09 pm

Re: Amethyst 3 - TBR 10-11th may

Post by be a gorilla » Fri May 12, 2017 9:15 am

same problem here. aquamarine is not showing in reaper.
mac os

ticket sent

everyone with problems should RAISE TICKETS so they can know about problems and fix it, as usally they do.

soundroad
User Level I
User Level I
Posts: 15
Joined: Fri Aug 15, 2014 6:45 am

Re: Amethyst 3 - TBR 10-11th may

Post by soundroad » Fri May 12, 2017 10:51 am

Francesco.Tedeschi wrote: Aax Win versions are available now.
Do you plan to add aax versions for trial?

Post Reply