Magenta 2 Out !

Share your experience, tips & tricks, show off your music.
User avatar
Mordus
Member
Member
Posts: 276
Joined: Fri May 17, 2013 11:03 am
Location: Barcelona

Re: Magenta 2 Out !

Post by Mordus » Thu Sep 10, 2015 6:07 pm

I have to say that I'm really impressed after testing de demo.
Since then, the only logical option was to buy it.
Magenta made me really happy. Now EQing masters is much more fast, intuitive, and I'm able to achieve much more better sounding results.

THANKS AGAIN ACUSTICA, you are a hole in my pocket... 8-)

One thing to improve, in my opinion, is the response of the frequency knob compared to the gain or bandwidth knobs. The frequency knob moves just a little bit random when i play on it, but gain and bandwidth knobs play so fine and smooth on mouse or trackpad touch.

I use to move knobs pressing 'shift' always (linear mode, fine-tunnig), otherwise it's a mess (not just with MAGENTA).
Is there any way to make 'shift'+mouse the default move for knobs?
Something in the .xml?
Keep it simple, be happy.

Logic Pro X / Reaper / RME / Italian Handcrafted Loudspeakers

User avatar
Support
Expert
Expert
Posts: 3346
Joined: Mon Feb 24, 2014 11:33 am
Location: Lodi, Lombardia, Italy.
Contact:

Re: Magenta 2 Out !

Post by Support » Fri Sep 11, 2015 9:28 am

Mordus wrote:I have to say that I'm really impressed after testing de demo.
Since then, the only logical option was to buy it.
Magenta made me really happy. Now EQing masters is much more fast, intuitive, and I'm able to achieve much more better sounding results.

THANKS AGAIN ACUSTICA, you are a hole in my pocket... 8-)

One thing to improve, in my opinion, is the response of the frequency knob compared to the gain or bandwidth knobs. The frequency knob moves just a little bit random when i play on it, but gain and bandwidth knobs play so fine and smooth on mouse or trackpad touch.

I use to move knobs pressing 'shift' always (linear mode, fine-tunnig), otherwise it's a mess (not just with MAGENTA).
Is there any way to make 'shift'+mouse the default move for knobs?
Something in the .xml?
Behavior already reported.
Best regards,
Enrique Silveti.
Acustica Audio customer and technical support
http://www.acustica-audio.com

User avatar
Mordus
Member
Member
Posts: 276
Joined: Fri May 17, 2013 11:03 am
Location: Barcelona

Re: Magenta 2 Out !

Post by Mordus » Fri Sep 11, 2015 10:37 am

Perfect.
Thanks support!
Keep it simple, be happy.

Logic Pro X / Reaper / RME / Italian Handcrafted Loudspeakers

tkrizic
User Level III
User Level III
Posts: 37
Joined: Mon Jun 29, 2015 12:30 am

Re: Magenta 2 Out !

Post by tkrizic » Fri Sep 11, 2015 10:44 am

Mordus wrote:I have to say that I'm really impressed after testing de demo.
Since then, the only logical option was to buy it.
Magenta made me really happy. Now EQing masters is much more fast, intuitive, and I'm able to achieve much more better sounding results.

THANKS AGAIN ACUSTICA, you are a hole in my pocket... 8-)

One thing to improve, in my opinion, is the response of the frequency knob compared to the gain or bandwidth knobs. The frequency knob moves just a little bit random when i play on it, but gain and bandwidth knobs play so fine and smooth on mouse or trackpad touch.

I use to move knobs pressing 'shift' always (linear mode, fine-tunnig), otherwise it's a mess (not just with MAGENTA).
Is there any way to make 'shift'+mouse the default move for knobs?
Something in the .xml?
I agree with this one completely

User avatar
flaviusr
Beta Tester
Beta Tester
Posts: 377
Joined: Tue Mar 25, 2014 7:35 pm
Location: Brasil

Re: Magenta 2 Out !

Post by flaviusr » Fri Sep 11, 2015 1:41 pm

Nice question :idea:
Dual boot /LGA 2011 /i7 3820 /32 GB /GA-X79S-UP5 / osX 10.9.5 - Win 10
Mac Book Pro 2.4 Ghz / 8 Gb / osX 10.9.5
Prism Sound Lyra 2 - RME-Fireface UCX - Octamic XTC
Nebula 4 Cubase Pro 9.5 Wavelab Pro 9 Reaper 5.91 Ozone 8 Pro Tools 12.5

User avatar
davidgary73
Expert
Expert
Posts: 612
Joined: Fri May 28, 2010 9:08 am

Re: Magenta 2 Out !

Post by davidgary73 » Sun Oct 11, 2015 1:03 am

In Logic Pro X, Magenta2 is eating up audio just like Green2 bug.

Also, the frequency knob moves a bit random using it like many users have reported.

Again this has been reported by users and is pretty disheartening to see that issues are not addressed after a few months.

Kindly seed the updates soon.
MacPro 2 x 2.4 Ghz 6 Core Intel Xeon • 28GB Ram • Logic Pro X 10.3.1 • OSX 10.11.6 • VEP 6 • Console 1 •
Magenta3 • Green3 • Navy • Pink • Sand • Lime • N3 & N4 • Diamond • Ivory3 •
http://www.purevolume.com/DavidGary

Join us on Facebook Acustica Audiophiles page @ https://www.facebook.com/groups/703927439766698/

User avatar
giancarlo
Founder
Founder
Posts: 11120
Joined: Mon Sep 21, 2009 10:40 pm
Location: Italy

Re: Magenta 2 Out !

Post by giancarlo » Sun Oct 11, 2015 4:28 am

We explained in other threads, there is a cyclic revision on products
Magenta, like all other products, is scheduled
For quick fixes- not everything can be fixed - in most of cases you could grab a new dll like navy and replace magenta one
It applies to everything for the exception of au, where the procedure exists but it is not documented. But we are going to change au32 and au64, the new procedure is different from the current one

User avatar
davidgary73
Expert
Expert
Posts: 612
Joined: Fri May 28, 2010 9:08 am

Re: Magenta 2 Out !

Post by davidgary73 » Sun Oct 11, 2015 4:39 am

giancarlo wrote:We explained in other threads, there is a cyclic revision on products
Magenta, like all other products, is scheduled
For quick fixes- not everything can be fixed - in most of cases you could grab a new dll like navy and replace magenta one
It applies to everything for the exception of au, where the procedure exists but it is not documented. But we are going to change au32 and au64, the new procedure is different from the current one
All right then. We will wait for the new updates and try not to keep us waiting to long :)

Thanks Gian
MacPro 2 x 2.4 Ghz 6 Core Intel Xeon • 28GB Ram • Logic Pro X 10.3.1 • OSX 10.11.6 • VEP 6 • Console 1 •
Magenta3 • Green3 • Navy • Pink • Sand • Lime • N3 & N4 • Diamond • Ivory3 •
http://www.purevolume.com/DavidGary

Join us on Facebook Acustica Audiophiles page @ https://www.facebook.com/groups/703927439766698/

User avatar
giancarlo
Founder
Founder
Posts: 11120
Joined: Mon Sep 21, 2009 10:40 pm
Location: Italy

Re: Magenta 2 Out !

Post by giancarlo » Sun Oct 11, 2015 9:44 am

we have an internal calendar about those upgrades
Enrique joined our team and we are checking all products within this time schedule pointing all bugs

I suggest to open a ticket if you didn't, because we have hard time to track bugs on the forum. For example I'm quite sure the "knob issue" was not in the list of fixes about magenta.

btw: in our calendar magenta is scheduled within 20 days. Anyway this is an internal calendar, it is not official, it means we could have delays due to issues we have on other products to be released.

Enrique: check all forum posts also here.

User avatar
Mordus
Member
Member
Posts: 276
Joined: Fri May 17, 2013 11:03 am
Location: Barcelona

Re: Magenta 2 Out !

Post by Mordus » Sun Oct 11, 2015 12:50 pm

Support wrote:
Mordus wrote:I have to say that I'm really impressed after testing de demo.
Since then, the only logical option was to buy it.
Magenta made me really happy. Now EQing masters is much more fast, intuitive, and I'm able to achieve much more better sounding results.

THANKS AGAIN ACUSTICA, you are a hole in my pocket... 8-)

One thing to improve, in my opinion, is the response of the frequency knob compared to the gain or bandwidth knobs. The frequency knob moves just a little bit random when i play on it, but gain and bandwidth knobs play so fine and smooth on mouse or trackpad touch.

I use to move knobs pressing 'shift' always (linear mode, fine-tunnig), otherwise it's a mess (not just with MAGENTA).
Is there any way to make 'shift'+mouse the default move for knobs?
Something in the .xml?
Behavior already reported.
In this answer from Enrique I undesrtand that 'the knob issue' is actually reported. If not, i'll open my own ticket.
Keep it simple, be happy.

Logic Pro X / Reaper / RME / Italian Handcrafted Loudspeakers

Post Reply