N4 finally available in Aquarius

jon83
User Level 0
User Level 0
Posts: 9
Joined: Tue Aug 22, 2017 10:06 am

Re: N4 finally available in Aquarius

Post by jon83 » Wed Jun 06, 2018 12:27 pm

Any news on the manual yet?

User avatar
abuzaynab
User Level IX
User Level IX
Posts: 93
Joined: Mon Sep 04, 2017 6:18 pm

Re: N4 finally available in Aquarius

Post by abuzaynab » Wed Jun 06, 2018 2:44 pm

There is an updated manual on the N4 page, but it is still another update to come as far as i am aware. http://www.acustica-audio.com/store/products/neb4server

User avatar
abuzaynab
User Level IX
User Level IX
Posts: 93
Joined: Mon Sep 04, 2017 6:18 pm

Re: N4 finally available in Aquarius

Post by abuzaynab » Wed Jun 06, 2018 3:29 pm

zabukowski wrote:
Mon Apr 16, 2018 2:36 pm
deepwhite wrote:
Mon Apr 16, 2018 11:21 am
zabukowski wrote:
Sat Apr 14, 2018 11:11 am
Each setup must have unique Magic ID. N4 is using N406 and N416 was used before with ZL Nebula, so it should stay the same for backward compatibility.
What exactly does 'backward compatability' mean in this instance?

User avatar
zabukowski
Expert
Expert
Posts: 1554
Joined: Sun Mar 28, 2010 8:44 pm
Location: Ljubljana, Slovenia
Contact:

Re: N4 finally available in Aquarius

Post by zabukowski » Wed Jun 06, 2018 8:11 pm

deepwhite wrote:
Mon Apr 16, 2018 11:21 am
zabukowski wrote:
Mon Apr 16, 2018 2:36 pm

Each setup must have unique Magic ID. N4 is using N406 and N416 was used before with ZL Nebula, so it should stay the same for backward compatibility.
What exactly does 'backward compatability' mean in this instance?
Opening projects with "old" N4ZL plugin.

User avatar
abuzaynab
User Level IX
User Level IX
Posts: 93
Joined: Mon Sep 04, 2017 6:18 pm

Re: N4 finally available in Aquarius

Post by abuzaynab » Thu Jun 07, 2018 12:11 am

My projects are not opening. This seems to be overriding my old N4ZL. Have a look at my video: https://youtu.be/oyntk83YglI

RJHollins
Expert
Expert
Posts: 3681
Joined: Sun Mar 28, 2010 5:53 pm

Re: N4 finally available in Aquarius

Post by RJHollins » Thu Jun 07, 2018 7:25 am

Are you using a different Magic ID # for the ZL version ?

You have to.
i7-5820k, MSI X99A Plus, 16 GIG Ram, Noctua NH-D14, Win-7 Pro [64-bit], Reaper-64

NVC [Nebula Virtual Controllers]

User avatar
zabukowski
Expert
Expert
Posts: 1554
Joined: Sun Mar 28, 2010 8:44 pm
Location: Ljubljana, Slovenia
Contact:

Re: N4 finally available in Aquarius

Post by zabukowski » Thu Jun 07, 2018 7:44 am

abuzaynab wrote:
Thu Jun 07, 2018 12:11 am
My projects are not opening. This seems to be overriding my old N4ZL. Have a look at my video: https://youtu.be/oyntk83YglI
Any error message ??

User avatar
abuzaynab
User Level IX
User Level IX
Posts: 93
Joined: Mon Sep 04, 2017 6:18 pm

Re: N4 finally available in Aquarius

Post by abuzaynab » Thu Jun 07, 2018 9:24 am

RJHollins wrote:
Thu Jun 07, 2018 7:25 am
Are you using a different Magic ID # for the ZL version ?

You have to.
I am using the magic id as recommended in Franci's video for Acustica: https://youtu.be/hmeEKE_VW5k I followed this video to the letter.

User avatar
abuzaynab
User Level IX
User Level IX
Posts: 93
Joined: Mon Sep 04, 2017 6:18 pm

Re: N4 finally available in Aquarius

Post by abuzaynab » Thu Jun 07, 2018 3:24 pm

zabukowski wrote:
Thu Jun 07, 2018 7:44 am
abuzaynab wrote:
Thu Jun 07, 2018 12:11 am
My projects are not opening. This seems to be overriding my old N4ZL. Have a look at my video: https://youtu.be/oyntk83YglI
Any error message ??
I get the following message: Logic Pro X quit unexpectedly while using the cryptocppdx64.dylib plug-in.

This is part of the crash log, not sure what to post of this:

Process: Logic Pro X [2707]
Path: /Applications/Logic Pro X.app/Contents/MacOS/Logic Pro X
Identifier: com.apple.logic10
Version: 10.4.1 (4905.31)
Build Info: MALogic-4905030000000000~2
App Item ID: 634148309
App External ID: 825945185
Code Type: X86-64 (Native)
Parent Process: ??? [1]
Responsible: Logic Pro X [2707]
User ID: 501

PlugIn Path: /Library/Frameworks/Nebula.framework/Versions/3.0/bin/cryptocppdx64.dylib
PlugIn Identifier: cryptocppdx64.dylib
PlugIn Version: ??? (1)

Date/Time: 2018-06-07 14:08:47.036 +0100
OS Version: Mac OS X 10.12.6 (16G29)
Report Version: 12

I have tried disabling N4 and N4ZL in the plugin manager, but projects still do not open.

User avatar
zabukowski
Expert
Expert
Posts: 1554
Joined: Sun Mar 28, 2010 8:44 pm
Location: Ljubljana, Slovenia
Contact:

Re: N4 finally available in Aquarius

Post by zabukowski » Thu Jun 07, 2018 4:29 pm

abuzaynab wrote:
Thu Jun 07, 2018 3:24 pm
zabukowski wrote:
Thu Jun 07, 2018 7:44 am
abuzaynab wrote:
Thu Jun 07, 2018 12:11 am
My projects are not opening. This seems to be overriding my old N4ZL. Have a look at my video: https://youtu.be/oyntk83YglI
Any error message ??
I get the following message: Logic Pro X quit unexpectedly while using the cryptocppdx64.dylib plug-in.

This is part of the crash log, not sure what to post of this:

Process: Logic Pro X [2707]
Path: /Applications/Logic Pro X.app/Contents/MacOS/Logic Pro X
Identifier: com.apple.logic10
Version: 10.4.1 (4905.31)
Build Info: MALogic-4905030000000000~2
App Item ID: 634148309
App External ID: 825945185
Code Type: X86-64 (Native)
Parent Process: ??? [1]
Responsible: Logic Pro X [2707]
User ID: 501

PlugIn Path: /Library/Frameworks/Nebula.framework/Versions/3.0/bin/cryptocppdx64.dylib
PlugIn Identifier: cryptocppdx64.dylib
PlugIn Version: ??? (1)

Date/Time: 2018-06-07 14:08:47.036 +0100
OS Version: Mac OS X 10.12.6 (16G29)
Report Version: 12

I have tried disabling N4 and N4ZL in the plugin manager, but projects still do not open.
Your problem is not directly related to N4(ZL) plugin. Looks like there is a problem with one of the libraries from Nebula framework (cryptocppdx64.dylib). Have no idea why this is happening - this library is used in Nebula engine. Please let support know about your trouble as well.

Please check following:

- does N4(ZL) loads in empty project ??
- does other Acustica products load as expected ??

Thx!

User avatar
abuzaynab
User Level IX
User Level IX
Posts: 93
Joined: Mon Sep 04, 2017 6:18 pm

Re: N4 finally available in Aquarius

Post by abuzaynab » Thu Jun 07, 2018 5:22 pm

Thank you so much for your help Franci.

N4, N4ZL and all Acquas work as normal in an empty project, but Logic will not load an old session or templates where i have old N4ZLs installed.

I have already contacted support providing the same info i have shared here. I am asking them to add the pre-update Nebula as a downgrade option path in Aquarius, i had no problems before i updated Nebula. No response from them yet.

Just an aside question, if i change the main N4 xml to the parameters that you use to create an N4ZL setup (ZEROLATENCY:1/OTIMED:3/AHEADLENGTH:1500 etc) will that make the main N4, ZL by default?

Thanks again for your help, much appreciated.

User avatar
abuzaynab
User Level IX
User Level IX
Posts: 93
Joined: Mon Sep 04, 2017 6:18 pm

Re: N4 finally available in Aquarius

Post by abuzaynab » Fri Jun 08, 2018 2:12 pm

So i am going to try to re-install N4 from the legacy installers. I deleted my Nebula4 folder (Library/Audio/Presets/AcusticaAudio/Nebula4/) emptied trash, restarted but Logic still thinks that N4ZL is installed??? Any suggestions? Thank you

Image

User avatar
zabukowski
Expert
Expert
Posts: 1554
Joined: Sun Mar 28, 2010 8:44 pm
Location: Ljubljana, Slovenia
Contact:

Re: N4 finally available in Aquarius

Post by zabukowski » Fri Jun 08, 2018 3:45 pm

abuzaynab wrote:
Fri Jun 08, 2018 2:12 pm
So i am going to try to re-install N4 from the legacy installers. I deleted my Nebula4 folder (Library/Audio/Presets/AcusticaAudio/Nebula4/) emptied trash, restarted but Logic still thinks that N4ZL is installed??? Any suggestions? Thank you

Image
It is possible that you have N4ZL plugin somewhere else on your system ?? Check both "Components" folders (user and system).

User avatar
abuzaynab
User Level IX
User Level IX
Posts: 93
Joined: Mon Sep 04, 2017 6:18 pm

Re: N4 finally available in Aquarius

Post by abuzaynab » Fri Jun 08, 2018 6:23 pm

Ok, so i deleted Logic's cache and N4 disappeared from Logics plugin manager, so that sorted itself.

So, i'm still stuck with my old sessions and my templates still not loading, i decided to try installing from the legacy installer from before the update, as per supports advice. I downloaded it from my account, deleted everything anywhere related to Nebula, trust me everything gone, even the stage area folders deleted, only my Nebula4 folder on the desktop with all my libraries remains.

I install from legacy N4 installer, it does not install N4ZL plugin! Only N4! And when i open N4 it has the GUI of N4 'after' the update with setups??? And it is stuck loading, it does not work at all! Where is Logic getting this info/data from to load an N4 skin with setups from a legacy installer? Is there some secret cache somewhere? I have been clearing all my cache with AVG cleaner.

Image

This has been days now, it is effecting my work as i can't do any! I really do not know what to do other than a fresh install of my OS and try installing everything from scratch, Logic, all my plugins, and the countless programs i use for my design work, Adobe etc. I really do not want to have to do that, but at present i do not know what else to do, i am going nuts!!!

All because i updated N4!

User avatar
zabukowski
Expert
Expert
Posts: 1554
Joined: Sun Mar 28, 2010 8:44 pm
Location: Ljubljana, Slovenia
Contact:

Re: N4 finally available in Aquarius

Post by zabukowski » Fri Jun 08, 2018 6:47 pm

abuzaynab wrote:
Fri Jun 08, 2018 6:23 pm
Ok, so i deleted Logic's cache and N4 disappeared from Logics plugin manager, so that sorted itself.

So, i'm still stuck with my old sessions and my templates still not loading, i decided to try installing from the legacy installer from before the update, as per supports advice. I downloaded it from my account, deleted everything anywhere related to Nebula, trust me everything gone, even the stage area folders deleted, only my Nebula4 folder on the desktop with all my libraries remains.

I install from legacy N4 installer, it does not install N4ZL plugin! Only N4! And when i open N4 it has the GUI of N4 'after' the update with setups??? And it is stuck loading, it does not work at all! Where is Logic getting this info/data from to load an N4 skin with setups from a legacy installer? Is there some secret cache somewhere? I have been clearing all my cache with AVG cleaner.

Image

This has been days now, it is effecting my work as i can't do any! I really do not know what to do other than a fresh install of my OS and try installing everything from scratch, Logic, all my plugins, and the countless programs i use for my design work, Adobe etc. I really do not want to have to do that, but at present i do not know what else to do, i am going nuts!!!

All because i updated N4!
Don't do fresh install, yet. Uninstall N4 again, install & authorize it from scratch, as instructed before - it should load on new projects ... when you're done, we can do Teamviewer - i'll try to find out what's going on your system. I'll also try to find old, original N4ZL component which you could use for your old sessions. Can't promise anything, though - let's see ...

Post Reply