Silk eQ2

Share your experience, tips & tricks, show off your music.
Post Reply
User avatar
giancarlo
Founder
Founder
Posts: 11199
Joined: Mon Sep 21, 2009 10:40 pm
Location: Italy

Silk eQ2

Post by giancarlo » Sun May 18, 2014 9:11 pm

it is planned for this incoming week. We'll release also mac osx vst32/64 (au will be released just immediatly later).

It will implement a faster loading.

User avatar
giancarlo
Founder
Founder
Posts: 11199
Joined: Mon Sep 21, 2009 10:40 pm
Location: Italy

Re: Silkeq 2

Post by giancarlo » Tue May 27, 2014 12:14 pm

we are releasing silkeq2 both windows and mac osx.
It will be available within a couple of hours. We'll announce tomorrow.

Windows users: you need to authorize it again. SER and AUT files changed (both the name and the content). Silk is named silkeq2 now, so your previous songs will not stop working.

Mac osx and windows users: the installer is featuring all possible sampling rates now. Correct sample rate is selected at runtime, the first time the band is engaged. Than it doesn't change any more, until you load silkeq again.

Mac osx users: on mac osx silkeq is named simply silkeq. Ser file is generated in the same folder where silkeq.vst is located, which is
/Library/Audio/Plug-ins/VST

Run silkeq once, it will generate a SER file. Upload it. Download AUT file and place in the same folder. That's all

SWAN
Expert
Expert
Posts: 775
Joined: Fri Mar 26, 2010 11:16 pm

Re: Silkeq v2

Post by SWAN » Tue May 27, 2014 3:55 pm

hi Gian - Mac location is:

/Library/Audio/Plug-ins/VST/Acustica

/Library/Audio/Plug-ins/VST/Acustica64

8-)
Mac Mini i7 quad 2.6

Logic X
Live 9
Reaper

User avatar
giancarlo
Founder
Founder
Posts: 11199
Joined: Mon Sep 21, 2009 10:40 pm
Location: Italy

Re: Silkeq v2

Post by giancarlo » Tue May 27, 2014 4:43 pm

you are right!

User avatar
david1103
Expert
Expert
Posts: 517
Joined: Wed Mar 31, 2010 12:26 am

Re: Silkeq v2

Post by david1103 » Tue May 27, 2014 6:15 pm

For PC there are 2 different files up now, one that says 'x86 x84', one a .exe and the other a .zip?

Maybe you guys are half way sorting it, please someone give a nod in this thread when we are ready to rock with this amazing update :)

User avatar
giancarlo
Founder
Founder
Posts: 11199
Joined: Mon Sep 21, 2009 10:40 pm
Location: Italy

Re: Silkeq v2

Post by giancarlo » Tue May 27, 2014 6:21 pm

yes this is a prerelease

User avatar
david1103
Expert
Expert
Posts: 517
Joined: Wed Mar 31, 2010 12:26 am

Re: Silkeq v2

Post by david1103 » Tue May 27, 2014 6:25 pm

giancarlo wrote:yes this is a prerelease
Cool.. which file do I want to download to test? There seem to be a lot of them...

User avatar
giancarlo
Founder
Founder
Posts: 11199
Joined: Mon Sep 21, 2009 10:40 pm
Location: Italy

Re: Silkeq v2

Post by giancarlo » Tue May 27, 2014 6:30 pm

exe is 64 bits, the zip is 32 bits. The product is silkeq-2

User avatar
Support
Expert
Expert
Posts: 3605
Joined: Mon Feb 24, 2014 11:33 am
Location: Lodi, Lombardia, Italy.
Contact:

Re: Silkeq v2

Post by Support » Tue May 27, 2014 6:33 pm

OSX switch from x64 to x86 or x86 to x64 depending your OS version and the sequencer architecture. In Windows you are free to install x86 and x64, in a x86 Windows OS x64 version of Silk EQ will not work (Windows XP x86 for example).
Best regards,
Enrique Silveti.
Acustica Audio customer and technical support
http://www.acustica-audio.com

User avatar
david1103
Expert
Expert
Posts: 517
Joined: Wed Mar 31, 2010 12:26 am

Re: Silkeq v2

Post by david1103 » Tue May 27, 2014 6:40 pm

Thanks guys!

I got confused, I assume you have a typo:

Setup SILKEQ-2 44.1-48.0-88.2-96.0 Win x86 x84 VST 1.3.725.exe

I assume should be 'x86 x84' = 'x64' as it's the .exe version?
giancarlo wrote:exe is 64 bits, the zip is 32 bits. The product is silkeq-2

User avatar
giancarlo
Founder
Founder
Posts: 11199
Joined: Mon Sep 21, 2009 10:40 pm
Location: Italy

Re: Silkeq v2

Post by giancarlo » Tue May 27, 2014 7:08 pm

sure, I've sent already an email to francesco, he will rename things properly

User avatar
giancarlo
Founder
Founder
Posts: 11199
Joined: Mon Sep 21, 2009 10:40 pm
Location: Italy

Re: Silkeq v2

Post by giancarlo » Tue May 27, 2014 7:10 pm

antonello fixed it...

User avatar
Antonello
God Administrator
God Administrator
Posts: 344
Joined: Sun Sep 16, 2012 10:05 pm
Location: Italy
Contact:

Re: Silkeq v2

Post by Antonello » Tue May 27, 2014 7:29 pm

The filenames are correct now.
We'll replace the .exe with a .zip in the next hours.
Thanks

User avatar
Support
Expert
Expert
Posts: 3605
Joined: Mon Feb 24, 2014 11:33 am
Location: Lodi, Lombardia, Italy.
Contact:

Re: Silk eQ 2

Post by Support » Wed May 28, 2014 11:29 am

. VST x86/x64 OSX release.
. Auto SR select feature.
. Other bugs fixed and performance improvements from Acqua Engine 1.3.725.
Best regards,
Enrique Silveti.
Acustica Audio customer and technical support
http://www.acustica-audio.com

[email protected]
User Level I
User Level I
Posts: 17
Joined: Sat Dec 11, 2010 6:40 pm

Re: Silk eQ 2

Post by [email protected] » Wed May 28, 2014 12:00 pm

I bought it and installed it...now it says "Please authorize this product". How do I do that ? I don't find anything about that. Thanks.

Post Reply