Preset fonction in N4

Tips & tricks, working results, technical support
martel80
User Level III
User Level III
Posts: 36
Joined: Sat Aug 29, 2015 11:25 am

Preset fonction in N4

Post by martel80 » Wed Sep 20, 2017 3:10 pm

I dont remember where I've read this but is there a Preset fonction for N4 to recall whatever library we loaded into it.

Also, is there a way to load and stack multiple library in the same instance of N4 ?

And if so, is it possible to save this signal chain as a preset ?

Thank you

User avatar
davidgary73
Expert
Expert
Posts: 612
Joined: Fri May 28, 2010 9:08 am

Re: Preset fonction in N4

Post by davidgary73 » Wed Sep 20, 2017 3:39 pm

martel80 wrote:I dont remember where I've read this but is there a Preset fonction for N4 to recall whatever library we loaded into it.

Also, is there a way to load and stack multiple library in the same instance of N4 ?

And if so, is it possible to save this signal chain as a preset ?

Thank you
There’s a Preset column in N4 to save your favourite presets. To enable it, read the FB AA group FAQ @ https://www.facebook.com/notes/acustica ... 476326927/

At the current state of N4, no stacking in the same instance of N4. Just single presets per N4.
MacPro 2 x 2.4 Ghz 6 Core Intel Xeon • 28GB Ram • Logic Pro X 10.3.1 • OSX 10.11.6 • VEP 6 • Console 1 •
Magenta3 • Green3 • Navy • Pink • Sand • Lime • N3 & N4 • Diamond • Ivory3 •
http://www.purevolume.com/DavidGary

Join us on Facebook Acustica Audiophiles page @ https://www.facebook.com/groups/703927439766698/

martel80
User Level III
User Level III
Posts: 36
Joined: Sat Aug 29, 2015 11:25 am

Re: Preset fonction in N4

Post by martel80 » Wed Sep 20, 2017 4:11 pm

davidgary73 wrote:
martel80 wrote:I dont remember where I've read this but is there a Preset fonction for N4 to recall whatever library we loaded into it.

Also, is there a way to load and stack multiple library in the same instance of N4 ?

And if so, is it possible to save this signal chain as a preset ?

Thank you
There’s a Preset column in N4 to save your favourite presets. To enable it, read the FB AA group FAQ @ https://www.facebook.com/notes/acustica ... 476326927/

At the current state of N4, no stacking in the same instance of N4. Just single presets per N4.
Perfect.

Thank you David !

Really appreciated.

User avatar
zabukowski
Expert
Expert
Posts: 1463
Joined: Sun Mar 28, 2010 8:44 pm
Location: Ljubljana, Slovenia
Contact:

Re: Preset fonction in N4

Post by zabukowski » Wed Sep 20, 2017 6:45 pm

I think Martel is talking about new Presets feature in N4. With the latest version of N4 (1.1.003) there should be Preset button, next to Finder button. It opens window with user presets. Don't confuse these with Nebula programs which are accessible through Finder.

So, you can save unlimited presets using single Nebula program and different parameter settings. Presets can also be organised into (sub)categories, renamed, duplicated, deleted etc.

martel80
User Level III
User Level III
Posts: 36
Joined: Sat Aug 29, 2015 11:25 am

Re: Preset fonction in N4

Post by martel80 » Wed Sep 20, 2017 7:23 pm

Thank you sir.

User avatar
zabukowski
Expert
Expert
Posts: 1463
Joined: Sun Mar 28, 2010 8:44 pm
Location: Ljubljana, Slovenia
Contact:

Re: Preset fonction in N4

Post by zabukowski » Wed Sep 20, 2017 8:20 pm

martel80 wrote:Thank you sir.
You're welcome :)

Here is the video about Presets - it was created for internal purposes, but i think it explains everything you need to know about this feature as user, as well.

https://youtu.be/FnCSWoi-TOQ

User avatar
davidgary73
Expert
Expert
Posts: 612
Joined: Fri May 28, 2010 9:08 am

Re: Preset fonction in N4

Post by davidgary73 » Thu Sep 21, 2017 2:51 am

zabukowski wrote:I think Martel is talking about new Presets feature in N4. With the latest version of N4 (1.1.003) there should be Preset button, next to Finder button. It opens window with user presets. Don't confuse these with Nebula programs which are accessible through Finder.

So, you can save unlimited presets using single Nebula program and different parameter settings. Presets can also be organised into (sub)categories, renamed, duplicated, deleted etc.
Yup..that’s what i was referring too as well.
MacPro 2 x 2.4 Ghz 6 Core Intel Xeon • 28GB Ram • Logic Pro X 10.3.1 • OSX 10.11.6 • VEP 6 • Console 1 •
Magenta3 • Green3 • Navy • Pink • Sand • Lime • N3 & N4 • Diamond • Ivory3 •
http://www.purevolume.com/DavidGary

Join us on Facebook Acustica Audiophiles page @ https://www.facebook.com/groups/703927439766698/

User avatar
zabukowski
Expert
Expert
Posts: 1463
Joined: Sun Mar 28, 2010 8:44 pm
Location: Ljubljana, Slovenia
Contact:

Re: Preset fonction in N4

Post by zabukowski » Thu Sep 21, 2017 9:29 am

davidgary73 wrote: Yup..that’s what i was referring too as well.
Ah, sorry David, i can see now ... Usage of term "column" mislead me, i've should read better :)

User avatar
davidgary73
Expert
Expert
Posts: 612
Joined: Fri May 28, 2010 9:08 am

Re: Preset fonction in N4

Post by davidgary73 » Thu Sep 21, 2017 11:09 am

zabukowski wrote:
davidgary73 wrote: Yup..that’s what i was referring too as well.
Ah, sorry David, i can see now ... Usage of term "column" mislead me, i've should read better :)
Actually i have no idea what to call it hahaha. Since you’re the maker of the preset function, u give it a term and i’ll follow ;)
MacPro 2 x 2.4 Ghz 6 Core Intel Xeon • 28GB Ram • Logic Pro X 10.3.1 • OSX 10.11.6 • VEP 6 • Console 1 •
Magenta3 • Green3 • Navy • Pink • Sand • Lime • N3 & N4 • Diamond • Ivory3 •
http://www.purevolume.com/DavidGary

Join us on Facebook Acustica Audiophiles page @ https://www.facebook.com/groups/703927439766698/

User avatar
zabukowski
Expert
Expert
Posts: 1463
Joined: Sun Mar 28, 2010 8:44 pm
Location: Ljubljana, Slovenia
Contact:

Re: Preset fonction in N4

Post by zabukowski » Thu Sep 21, 2017 11:24 am

davidgary73 wrote:
zabukowski wrote:
davidgary73 wrote: Yup..that’s what i was referring too as well.
Ah, sorry David, i can see now ... Usage of term "column" mislead me, i've should read better :)
Actually i have no idea what to call it hahaha. Since you’re the maker of the preset function, u give it a term and i’ll follow ;)
Actually we have now:
- "Finder" window with Nebula programs
- "Presets" window with presets management

Guess what will be next thing ?

Of course, it will be "Setups" window ;)

Post Reply