Page 2 of 4

Re: NEW: Nebula Setups 2.6 dev 1 (AAX, Juce AU)

Posted: Mon Apr 11, 2016 12:52 am
by eaccin
Hello, need some help. I can't create a setup for AAX 64. I get the message "Can not open file /Library/Application Support/Avid/Audio/Plug-ins/Nebula3 Reverb X64.xml"...Nebula aax and xml are where they're supposed to be.

Re: NEW: Nebula Setups 2.6 dev 1 (AAX, Juce AU)

Posted: Mon Apr 11, 2016 7:53 am
by zabukowski
eaccin wrote:Hello, need some help. I can't create a setup for AAX 64. I get the message "Can not open file /Library/Application Support/Avid/Audio/Plug-ins/Nebula3 Reverb X64.xml"...Nebula aax and xml are where they're supposed to be.
Double check XML file existance - "can not open file" means that file can't be opened for reading (protection ??) or it doesn't exist. Try to re-select file again in Settings.

Re: NEW: Nebula Setups 2.6 dev 1 (AAX, Juce AU)

Posted: Mon Apr 11, 2016 5:10 pm
by eaccin
Cool! Re-selecting the files did the trick! Thanks!

Re: NEW: Nebula Setups 2.6 RC1 (AAX, Juce AU)

Posted: Thu May 12, 2016 10:17 am
by zabukowski

Re: NEW: Nebula Setups 2.6 RC1 (AAX, Juce AU)

Posted: Wed May 18, 2016 3:30 pm
by zabukowski
Nebula Setups 2.6 released - check your dashboard :)

What's new ?

• support for 32 and 64 bit AAX setups (Windows, OS X)
• support for 32 and 64 bit Juce based AU setups (OS X)
• new AAX and AU options in Save dialog and Setups manager
• new option »Rescan« in Setups and ACQUA manager - forces rescan of plugins
• overhauled Preferences window (each setup format now has its own tab – VST, AU, AAX)
• new AAX related tweak – PLUGINTYPE (Pro Tools plugin category)
• additional ACQUA plugin definitions and skin thumbnails
• ACQUA C++ programming library updated to version 1.4.010 – this should fix crashes at program startup with some configurations
• if (some of) setup's programs are not present in Nebula repository when opening a setup, error message is displayed
• bugfix: to avoid possible crash, setup preview now checks for the actual existence of a plugin to be previewed
• bugfix: plugin version was not always retrieved properly
• bugfix: setup renaming could fail under some circumstances

Enjoy!
Zabukowski

Re: NEW: Nebula Setups 2.6 released

Posted: Wed May 18, 2016 3:53 pm
by thomasd
Hi, great software.
I get with Aqua's a "Version Info Error". Is this normal?
Thanks
Thomas

Re: NEW: Nebula Setups 2.6 released

Posted: Wed May 18, 2016 4:02 pm
by zabukowski
thomasd wrote:Hi, great software.
I get with Aqua's a "Version Info Error". Is this normal?
Thanks
Thomas
"Version info error" means that Nebula Setups can't internally load ACQUA plugin to retrieve its version ... nothing dangerous, though :)

Is this happening with all installed ACQUA plugins ?

Re: NEW: Nebula Setups 2.6 released

Posted: Wed May 18, 2016 4:04 pm
by zabukowski
Oh, i can see now - you are not using VST ...

Unfortunately, plugin version can be retrieved only with VST format. I always forget to put this into User's Guide :oops:

Re: NEW: Nebula Setups 2.6 released

Posted: Wed May 18, 2016 4:21 pm
by thomasd
Thanks for reply,
yes, happens with al Aqua's, and yes I have all Aqua VSTs installed,only 64 bit versions, also have Cubase 8.5, and used to use Bluecat Patchwork to load VST chains in Protools 11. Not really necessary anymore with Nebula and most Aqua's now AAX.

Re: NEW: Nebula Setups 2.6 released

Posted: Wed May 18, 2016 5:14 pm
by zabukowski
thomasd wrote:Thanks for reply,
yes, happens with al Aqua's, and yes I have all Aqua VSTs installed,only 64 bit versions, also have Cubase 8.5, and used to use Bluecat Patchwork to load VST chains in Protools 11. Not really necessary anymore with Nebula and most Aqua's now AAX.
Select an ACQUA plugin you have installed and doubleclick on it - check parameters, are they correct ?

Re: NEW: Nebula Setups 2.6 released

Posted: Wed May 18, 2016 5:23 pm
by thomasd
Yep that does the trick, all Aqua's have a line in there with %acquavstx64 etcetera. Sorry didn't know one had to do this.

Re: NEW: Nebula Setups 2.6 released

Posted: Wed May 18, 2016 5:28 pm
by zabukowski
thomasd wrote:Yep that does the trick, all Aqua's have a line in there with %acquavstx64 etcetera. Sorry didn't know one had to do this.
This is not required, but often helps. Did you try force rescan function ?

Re: NEW: Nebula Setups 2.6 released

Posted: Wed May 18, 2016 5:30 pm
by thomasd
White even has .dll in the name...no problem though

Re: NEW: Nebula Setups 2.6 released

Posted: Wed May 18, 2016 5:38 pm
by zabukowski
thomasd wrote:White even has .dll in the name...no problem though
Yes, on OSX, .dll is automatically replaced with .vst

Re: NEW: Nebula Setups 2.6 released

Posted: Wed May 18, 2016 6:17 pm
by thomasd
Thanks for your support!
T