Sum100a v2 released Added high pass presets LOOK 13/12/15

Officially Licensed 3rd Party Developer Libraries
Free 3rd Party Programs
User avatar
drezz
Expert
Expert
Posts: 524
Joined: Sat Jul 13, 2013 7:58 pm
Location: UK

Re: Sum100a v2 released

Post by drezz » Sat Dec 12, 2015 3:51 pm

I've been testing this and i've no problems on my system (Reaper5 Win7 64bit). Sounds gorgeous here. Loving it, really really loving it, Its so good.
Official Acustica Audio Dealer for UK/Ireland.

https://www.facebook.com/AcusticaUKDealer

http://www.newcutstudios.co.uk/

malekmusic
User Level VII
User Level VII
Posts: 76
Joined: Tue Feb 25, 2014 9:47 pm

Re: Sum100a v2 released

Post by malekmusic » Sat Dec 12, 2015 4:19 pm

Sounds great Tim! I actually didnt believe that you could improve that one, but you did. I can compress the crap out of vocals and they stay so smooth.
Last edited by malekmusic on Sat Dec 12, 2015 4:47 pm, edited 1 time in total.

User avatar
Tim Petherick
Expert
Expert
Posts: 1758
Joined: Sat Apr 17, 2010 4:07 pm
Location: Bath , Uk

Re: Sum100a v2 released

Post by Tim Petherick » Sat Dec 12, 2015 4:23 pm

ceemusic wrote:
richie43 wrote:
ceemusic wrote:Well I inserted only one instance of Nebula it started crackling right away.
Check your OPT TIMED setting in the MAST page. The newest nebula has that default changed from 5 to 3, and SOME people are having CPU issues with it. Try changing it back to 5 and see if that helps.
Thanks, yes it's set at 5.
Tim is helping me out, could be something else on my end as well.
I'm sure it will get straightened. It is a great comp & worth picking up.
Ok we sorted this problem.

and I guess as a note. Not using a higher buffer here is the key... It's got something to do with fast program rate and higher latency.... so suggest between 512 and 1024 dsp buffer

prosodio
User Level X
User Level X
Posts: 129
Joined: Sun Mar 28, 2010 8:55 pm

Re: Sum100a v2 released

Post by prosodio » Sat Dec 12, 2015 5:27 pm

No, there is no version 1.4.. in the dashboard, very strange, your la3a can be used with 1.3.903? I´m ready to buy both sum and la3a....

User avatar
Tim Petherick
Expert
Expert
Posts: 1758
Joined: Sat Apr 17, 2010 4:07 pm
Location: Bath , Uk

Re: Sum100a v2 released

Post by Tim Petherick » Sat Dec 12, 2015 5:35 pm

prosodio wrote:No, there is no version 1.4.. in the dashboard, very strange, your la3a can be used with 1.3.903? I´m ready to buy both sum and la3a....

Yes they can.... 8-)

lubomba
Member
Member
Posts: 220
Joined: Sat Aug 18, 2012 8:23 pm

Re: Sum100a v2 released

Post by lubomba » Sat Dec 12, 2015 5:48 pm

Man, Tim, honestly... this is incredible!! been loving the v1 for quite some time now, but this just floored me in the first millisecond after I pressed play with it on a vocal :shock: for me the next step in itb compression for sure. it felt like inserting hardware for real this time :P super smooth compression and very cool tone, also with the extra line presets!! Im very happy here :P :P :P thank you so much for this and everything Tim!!!

I really dont want to sound greedy especially now that you just gifted us with this, but if you could sample a (vintage) la-2a.... I think it would be a revolution! leading to world peace or the apocalypse, dont know, but something earth shattering would happen if you release it, of that Im sure... :ugeek:

User avatar
jfjer379
Expert
Expert
Posts: 1170
Joined: Wed Sep 04, 2013 1:22 pm

Re: Sum100a v2 released

Post by jfjer379 » Sat Dec 12, 2015 6:04 pm

just bought it, downloading now :D
I7 5820k • RME • Audient • Reaper64 • Win7 64 • Amethyst • Coral • Ebony • El Rey • Emerald • Gold • Honey • Ivory3 • Lemon • Lime • Magenta4 • Navy • Pearl • Pink2 • Pink Comp Bundle • Ruby2 • Sand • Tapue • Titanium2 • White2 • N3s • N4

richie43
Expert
Expert
Posts: 5049
Joined: Fri Feb 04, 2011 8:47 pm
Location: Minnesota, USA
Contact:

Re: Sum100a v2 released

Post by richie43 » Sat Dec 12, 2015 6:08 pm

prosodio wrote:No, there is no version 1.4.. in the dashboard, very strange, your la3a can be used with 1.3.903? I´m ready to buy both sum and la3a....
I am pretty sure (unfortunately, sort of....) Nebula Pro stops at 1.3.903. Nebula 4 and beyond is an upgrade to Server-Ultimate (whatever they are calling it now). If Pro works for your needs, don't worry about it. This was discussed on some other thread, but if you have questions, contact support or ask on the general Neb thread. But I am pretty sure this is correct, I checked my account as well and that's what I am finding too.
The Sounds of the Hear and Now
http://soundyaudio.com/

kindafishy
Vip Member
Vip Member
Posts: 434
Joined: Tue Mar 22, 2011 2:08 pm

Re: Sum100a v2 released

Post by kindafishy » Sat Dec 12, 2015 6:26 pm

Oh!

Thank you so much for this, Tim. Merry xmas to me.

The 100a v1 has been on all my bass and vocal tracks since I purchased it. Can't wait to get deep into this release.

User avatar
evaderod
User Level IX
User Level IX
Posts: 94
Joined: Sun Jun 13, 2010 6:01 am

Re: Sum100a v2 released

Post by evaderod » Sat Dec 12, 2015 6:31 pm

Thank You for your generous update! All the best to Tim and jpn! :)

User avatar
basaristudios
Expert
Expert
Posts: 510
Joined: Thu Feb 20, 2014 8:09 am
Location: New York City
Contact:

Re: Sum100a v2 released

Post by basaristudios » Sat Dec 12, 2015 6:39 pm

Ok, everyone screaming SUM100, time to see what this thing is doing.
Prime Total, Nebula Server 3, Scarlett 3, Amethyst 2, Aquamarine 3, Titanium, Magenta 3, Navy, Sand, Pink, Pink Compressors.

kindafishy
Vip Member
Vip Member
Posts: 434
Joined: Tue Mar 22, 2011 2:08 pm

Re: Sum100a v2 released

Post by kindafishy » Sat Dec 12, 2015 6:54 pm

Tim,

Any advice on tweaking GUIRATE and METERTYPE in a similar way to the opto3a programs? For opto3a, I have GUIRATE at 5000 and METERTYPE at 2.

Thanks!

User avatar
Tim Petherick
Expert
Expert
Posts: 1758
Joined: Sat Apr 17, 2010 4:07 pm
Location: Bath , Uk

Re: Sum100a v2 released

Post by Tim Petherick » Sat Dec 12, 2015 7:01 pm

kindafishy wrote:Tim,

Any advice on tweaking GUIRATE and METERTYPE in a similar way to the opto3a programs? For opto3a, I have GUIRATE at 5000 and METERTYPE at 2.

Thanks!

we came to the conclusion safe GUIRATE is around 15ms, I guess that would be 15000 in xml. I previously recommended your settings but customers were getting issues with flickering. METERTYPE at 2=good!

User avatar
Mercado_Negro
Expert
Expert
Posts: 1370
Joined: Sat Mar 27, 2010 9:30 am

Re: Sum100a v2 released

Post by Mercado_Negro » Sat Dec 12, 2015 7:12 pm

kindafishy wrote:Tim,

Any advice on tweaking GUIRATE and METERTYPE in a similar way to the opto3a programs? For opto3a, I have GUIRATE at 5000 and METERTYPE at 2.

Thanks!
Don't trust the needle, ever. JPN and Tim did a good job on the skin but the needle doesn't represent the real behavior because Nebula sucks big time on metering. One day AA will finally disclose all recent improvements to metering we see in acquas. Until that day don't trust meters, ever.
i7 3770k :: Asus P8H77-V LE :: 16Gb DDR3 @1600MHz :: Geforce GT 520 :: OCZ-Vertex 128Gb :: WD Black Series 1Tb and Green Series 1Tb :: F*******e Liquid56 :: REAPER 64bit and StudioOne 64bit (both latest versions) :: Win 10 64bit

prosodio
User Level X
User Level X
Posts: 129
Joined: Sun Mar 28, 2010 8:55 pm

Re: Sum100a v2 released

Post by prosodio » Sat Dec 12, 2015 7:20 pm

Thanks richie ;)

Post Reply