STN - Vintage Iron U10 strange artifacts ?

Officially Licensed 3rd Party Developer Libraries
Free 3rd Party Programs
elam
Vip Member
Vip Member
Posts: 425
Joined: Sat May 15, 2010 5:42 pm

STN - Vintage Iron U10 strange artifacts ?

Post by elam » Thu Nov 03, 2011 3:50 pm

It's been a while that I noticed that but I never took time to ask the community.

I notice some strange noise when using U10 form STN on the drum bus.It's similar to a "bamboo flute" soft and very low leveled.You might need headphones to grab it as it's not obvious at all.

I thought at first that it was a gain staging issue.But it's appears whatever level I put trough it.I even hear it at -34db peak.You just hear less "playing" as much as you decrease the input level but it still there.

I thought it was related to the material.But I got it on acoustic or electronic drums.On heavy disorded or "busy" material you can't really hear it but on unprocessed drums it's obvious,again use headphones.

Does anybody notice that too or it's just me.And Eric,if you're around let me know if it sounds familiar...
I really like this program and still wanna use it.Anyone ?

User avatar
rhythminmind
Member
Member
Posts: 310
Joined: Sun May 16, 2010 10:12 pm
Location: New England Transplant to Los Angeles
Contact:

Re: STN - Vintage Iron U10 strange artifacts ?

Post by rhythminmind » Thu Nov 03, 2011 6:05 pm

I'll look into this & see if I can recreate/find anything. PM me your current email address.
"Any experiment of interest in life will be carried out at your own expense." http://rhythminmind.net - http://signaltonoize.com - http://popsound.com

elam
Vip Member
Vip Member
Posts: 425
Joined: Sat May 15, 2010 5:42 pm

Re: STN - Vintage Iron U10 strange artifacts ?

Post by elam » Thu Nov 03, 2011 6:46 pm

Thanks E. done...

mathias
Expert
Expert
Posts: 2479
Joined: Wed Mar 31, 2010 12:25 am
Location: South-West Germany

Re: STN - Vintage Iron U10 strange artifacts ?

Post by mathias » Thu Nov 03, 2011 6:55 pm

some time ago, when working with these programs, i changed them to splith hybrid on the kernelpage, because of artefacts and perceived quality.

maybe try this ?

mathias
system 1: windows 8 32 bit - samplitude prox/x3, tracktion6/7, reaper
system 2: mac osx yosemite - reaper(32+64bit), tracktion6/7(32+64bit)

both systems on: macbook pro (late 2009), core 2 duo 3,06 ghz, 4 gb ram, graphic: nvidia geforce 9600M GT 512 MB

User avatar
rhythminmind
Member
Member
Posts: 310
Joined: Sun May 16, 2010 10:12 pm
Location: New England Transplant to Los Angeles
Contact:

Re: STN - Vintage Iron U10 strange artifacts ?

Post by rhythminmind » Thu Nov 03, 2011 7:09 pm

Since I have this on the bench as is, I'll give this an update. Being that these are one of my older releases it can't hurt to re-sample with the latest NAT + converter upgrades to create a higher kernel program. I'm a bit OCD like that. :) (free update)
"Any experiment of interest in life will be carried out at your own expense." http://rhythminmind.net - http://signaltonoize.com - http://popsound.com

mathias
Expert
Expert
Posts: 2479
Joined: Wed Mar 31, 2010 12:25 am
Location: South-West Germany

Re: STN - Vintage Iron U10 strange artifacts ?

Post by mathias » Thu Nov 03, 2011 7:21 pm

great! :D

i love these programs.

mathias
system 1: windows 8 32 bit - samplitude prox/x3, tracktion6/7, reaper
system 2: mac osx yosemite - reaper(32+64bit), tracktion6/7(32+64bit)

both systems on: macbook pro (late 2009), core 2 duo 3,06 ghz, 4 gb ram, graphic: nvidia geforce 9600M GT 512 MB

elam
Vip Member
Vip Member
Posts: 425
Joined: Sat May 15, 2010 5:42 pm

Re: STN - Vintage Iron U10 strange artifacts ?

Post by elam » Thu Nov 03, 2011 8:51 pm

That's good news.I like these programs too.Eric check your email...

User avatar
scooter
Member
Member
Posts: 214
Joined: Fri Apr 02, 2010 8:24 pm
Location: Salt Lake City, Utah
Contact:

Re: STN - Vintage Iron U10 strange artifacts ?

Post by scooter » Sat Nov 12, 2011 6:58 pm

I noticed that too.
Has it been fixed?
elam wrote:It's been a while that I noticed that but I never took time to ask the community.

I notice some strange noise when using U10 form STN on the drum bus.It's similar to a "bamboo flute" soft and very low leveled.You might need headphones to grab it as it's not obvious at all.

I thought at first that it was a gain staging issue.But it's appears whatever level I put trough it.I even hear it at -34db peak.You just hear less "playing" as much as you decrease the input level but it still there.

I thought it was related to the material.But I got it on acoustic or electronic drums.On heavy disorded or "busy" material you can't really hear it but on unprocessed drums it's obvious,again use headphones.

Does anybody notice that too or it's just me.And Eric,if you're around let me know if it sounds familiar...
I really like this program and still wanna use it.Anyone ?
-Scott

elam
Vip Member
Vip Member
Posts: 425
Joined: Sat May 15, 2010 5:42 pm

Re: STN - Vintage Iron U10 strange artifacts ?

Post by elam » Sat Nov 12, 2011 8:45 pm

Yeah Scooter,Eric took care of it.It's working good now (so far...)Re-download it.

mathias
Expert
Expert
Posts: 2479
Joined: Wed Mar 31, 2010 12:25 am
Location: South-West Germany

Re: STN - Vintage Iron U10 strange artifacts ?

Post by mathias » Sat Nov 12, 2011 10:37 pm

is it updated already?
i did not get any info.
mathias
system 1: windows 8 32 bit - samplitude prox/x3, tracktion6/7, reaper
system 2: mac osx yosemite - reaper(32+64bit), tracktion6/7(32+64bit)

both systems on: macbook pro (late 2009), core 2 duo 3,06 ghz, 4 gb ram, graphic: nvidia geforce 9600M GT 512 MB

Post Reply