Nebula does not show meters

Tips & tricks, working results, technical support
Post Reply
User avatar
gaiteiroo
User Level I
User Level I
Posts: 12
Joined: Fri Aug 20, 2010 6:07 am

Nebula does not show meters

Post by gaiteiroo » Thu Apr 26, 2018 4:44 pm

Hello, in this new version I noticed that the libraries that do not have skin, the meters are no longer available in the Nebula. Has it been intentionally withdrawn or is there a way to show it again? Thank you
Attachments
Nebula erro.png

User avatar
giancarlo
Founder
Founder
Posts: 11148
Joined: Mon Sep 21, 2009 10:40 pm
Location: Italy

Re: Nebula does not show meters

Post by giancarlo » Sat Apr 28, 2018 10:07 pm

Intentional
Anyway you could revert back the "head", ask to support

ringola
User Level 0
User Level 0
Posts: 8
Joined: Mon Jul 07, 2014 9:57 am

Re: Nebula does not show meters

Post by ringola » Tue Jul 10, 2018 10:07 am

Hi.Have the same problem.No meters.Did support found any solution ?

fisto
User Level VI
User Level VI
Posts: 69
Joined: Sun Jul 10, 2016 1:50 pm
Location: Austria
Contact:

Re: Nebula does not show meters

Post by fisto » Tue Jul 10, 2018 2:02 pm

I would also really like to have the meters back. I thought there was a way to bring back the N4-head-skin.

JRMusic
User Level VI
User Level VI
Posts: 64
Joined: Sun Jul 03, 2016 1:21 am

Re: Nebula does not show meters

Post by JRMusic » Wed Jul 11, 2018 12:28 am

N4_HEAD.S2N should be in the skins folder of the repository. Replace skin name in N4.xml. There are 2 lines that deal with skin-name (don't know if you have to change both but I did for the hell of it),
from N4 GENERIC. to N4 HEAD.
Worked for me, anyway.

ringola
User Level 0
User Level 0
Posts: 8
Joined: Mon Jul 07, 2014 9:57 am

Re: Nebula does not show meters

Post by ringola » Wed Jul 11, 2018 1:37 pm

N4 Head .N2S is in place ( Nebula 4/Skins folder in my case )XML combinations works only one time after loading a new program.After that (re opened ) shows meter only, editing is unaccessible .Tried to change one and both XML entries in N4 XML, tried with INIT XML in Properities folder (there are also skin parameters inside this file ).None combination works properly abd stable .

ringola
User Level 0
User Level 0
Posts: 8
Joined: Mon Jul 07, 2014 9:57 am

Re: Nebula does not show meters

Post by ringola » Wed Jul 11, 2018 2:02 pm

Now i have na answer from support.Head was removed in N4.1.1011 . So that's it :-)

User avatar
abuzaynab
User Level IX
User Level IX
Posts: 94
Joined: Mon Sep 04, 2017 6:18 pm

Re: Nebula does not show meters

Post by abuzaynab » Wed Jul 11, 2018 2:13 pm

ringola wrote:
Wed Jul 11, 2018 2:02 pm
Now i have na answer from support.Head was removed in N4.1.1011 . So that's it :-)
Or downgrade to legacy N4 before the update on 26th of March

fisto
User Level VI
User Level VI
Posts: 69
Joined: Sun Jul 10, 2016 1:50 pm
Location: Austria
Contact:

Re: Nebula does not show meters

Post by fisto » Wed Jul 11, 2018 5:16 pm

abuzaynab wrote:
Wed Jul 11, 2018 2:13 pm
ringola wrote:
Wed Jul 11, 2018 2:02 pm
Now i have na answer from support.Head was removed in N4.1.1011 . So that's it :-)
Or downgrade to legacy N4 before the update on 26th of March
downgrading is no option because I was waiting for setups and love it.
But removal of meters should really be optional. Some older libraries are very level-sensitive and I like to have this visible (of course I gainstage before going into N4...) but the missing program-name is also a little loss (i know, there are workarounds to see the name, but also not a real option)

Acustica, please bring back the meters or some improved metering would be even better :mrgreen:

User avatar
zabukowski
Expert
Expert
Posts: 1574
Joined: Sun Mar 28, 2010 8:44 pm
Location: Ljubljana, Slovenia
Contact:

Re: Nebula does not show meters

Post by zabukowski » Wed Jul 11, 2018 5:38 pm

OK, people - let's bring a cat out of the bag :)

<HEADVISIBLE> 1 </HEADVISIBLE>

Use at your own risk 8-) 8-) 8-)

fisto
User Level VI
User Level VI
Posts: 69
Joined: Sun Jul 10, 2016 1:50 pm
Location: Austria
Contact:

Re: Nebula does not show meters

Post by fisto » Wed Jul 11, 2018 5:46 pm

zabukowski wrote:
Wed Jul 11, 2018 5:38 pm
OK, people - let's bring a cat out of the bag :)

<HEADVISIBLE> 1 </HEADVISIBLE>

Use at your own risk 8-) 8-) 8-)
oh oh oh :shock: :o
eager to try, what is the risk? hahaha
Hope stability does not get affected, because the latest version is very stable here in reaper :mrgreen:
thanks for this nugget zab!

jpn
Vip Member
Vip Member
Posts: 378
Joined: Mon Apr 19, 2010 9:16 pm
Location: Portugal
Contact:

Re: Nebula does not show meters

Post by jpn » Wed Jul 11, 2018 6:11 pm

<CATVISIBLE> 1 </CATVISIBLE> :lol:

User avatar
Support
Expert
Expert
Posts: 3462
Joined: Mon Feb 24, 2014 11:33 am
Location: Lodi, Lombardia, Italy.
Contact:

Re: Nebula does not show meters

Post by Support » Thu Jul 12, 2018 9:35 am

jpn wrote:
Wed Jul 11, 2018 6:11 pm
<CATVISIBLE> 1 </CATVISIBLE> :lol:
Soon as you manually introduce tags not available with factory installation you lose the official product support.
Best regards,
Enrique Silveti.
Acustica Audio customer and technical support
http://www.acustica-audio.com

Post Reply