Nebula Server - How to use it ?

Tips & tricks, working results, technical support
Avgatzeblouz
Expert
Expert
Posts: 522
Joined: Wed Apr 08, 2015 4:13 pm

Nebula Server - How to use it ?

Post by Avgatzeblouz » Thu Oct 22, 2015 4:55 pm

Hi everyone,
I recently purchased Nebula server, but was wondering :

1 - in the Dashboard, there is 2 versions available to download. One called "Upgrade Nebula3 Server x64 1.3.903" and the other one "Upgrade Nebula3 Server VSTGUI3 x64 1.3.903". What are the differences ?

2 - In Nebula itself, how can you make sure you are using the server version and not the pro. I don't see any "About" or "info" button.

3 - How do you setup an external computer to share ressources, and what latency does that involve ?

Thanks a lot !
Samplitude Pro X3 suite - Sequoia 14 / Windows 10 pro x64 / Pearl / Titanium / N4 / Pink / Pink compressors / Prime Comp+Mix+Curve + Caribou comp + Black Eq + Black comp / Sand / Lime / Acquamarine / Emerald / Ultramarine / Silk / Gold / Cobalt / Ebony / Ivory / BlueEQ / Lemon / Magenta

mathias
Expert
Expert
Posts: 2472
Joined: Wed Mar 31, 2010 12:25 am
Location: South-West Germany

Re: Nebula Server - How to use it ?

Post by mathias » Thu Oct 22, 2015 8:20 pm

answer to 1:

vstgui3 is a legacy version for older systems, for rendering the UI.
it is pretty much obsolete these days.

answer to 2:

look on the mastpage in nebula. in the upper part is a version name and number. the server version contains an S in its name somewhere, nebula3 pro does not.
system 1: windows 8 32 bit - samplitude prox/x3, tracktion6/7, reaper
system 2: mac osx yosemite - reaper(32+64bit), tracktion6/7(32+64bit)

both systems on: macbook pro (late 2009), core 2 duo 3,06 ghz, 4 gb ram, graphic: nvidia geforce 9600M GT 512 MB

User avatar
Support
Expert
Expert
Posts: 3226
Joined: Mon Feb 24, 2014 11:33 am
Location: Lodi, Lombardia, Italy.
Contact:

Re: Nebula Server - How to use it ?

Post by Support » Fri Oct 23, 2015 9:57 pm

Good starting point: http://acustica-audio.com/phpBB3/viewto ... f=7&t=1346.
3 - How do you setup an external computer to share ressources, and what latency does that involve ?
http://www.acustica-audio.com/phpBB3/vi ... 39&t=28138.

We hope you understand your are talking about a server computer in a network based in TCP/IP (response about latency)
Best regards,
Enrique Silveti.
Acustica Audio customer and technical support
http://www.acustica-audio.com

Avgatzeblouz
Expert
Expert
Posts: 522
Joined: Wed Apr 08, 2015 4:13 pm

Re: Nebula Server - How to use it ?

Post by Avgatzeblouz » Sat Oct 24, 2015 2:53 am

Thanks, guys.
Samplitude Pro X3 suite - Sequoia 14 / Windows 10 pro x64 / Pearl / Titanium / N4 / Pink / Pink compressors / Prime Comp+Mix+Curve + Caribou comp + Black Eq + Black comp / Sand / Lime / Acquamarine / Emerald / Ultramarine / Silk / Gold / Cobalt / Ebony / Ivory / BlueEQ / Lemon / Magenta

Avgatzeblouz
Expert
Expert
Posts: 522
Joined: Wed Apr 08, 2015 4:13 pm

Re: Nebula Server - How to use it ?

Post by Avgatzeblouz » Sat Oct 24, 2015 7:13 pm

I installed the Server update, but I still don't see the S in the master page. I've got 1.3.903 (Core 6004 x64).
Samplitude Pro X3 suite - Sequoia 14 / Windows 10 pro x64 / Pearl / Titanium / N4 / Pink / Pink compressors / Prime Comp+Mix+Curve + Caribou comp + Black Eq + Black comp / Sand / Lime / Acquamarine / Emerald / Ultramarine / Silk / Gold / Cobalt / Ebony / Ivory / BlueEQ / Lemon / Magenta

mathias
Expert
Expert
Posts: 2472
Joined: Wed Mar 31, 2010 12:25 am
Location: South-West Germany

Re: Nebula Server - How to use it ?

Post by mathias » Sat Oct 24, 2015 10:14 pm

mmh, it could be they changed the naming, as core 6 is nebula server only afaik.
so no need to differentiate by an S anymore? that's my guess.
support would have to confirm.

it looks like you have the server version, by looking at the core numbering.
system 1: windows 8 32 bit - samplitude prox/x3, tracktion6/7, reaper
system 2: mac osx yosemite - reaper(32+64bit), tracktion6/7(32+64bit)

both systems on: macbook pro (late 2009), core 2 duo 3,06 ghz, 4 gb ram, graphic: nvidia geforce 9600M GT 512 MB

Avgatzeblouz
Expert
Expert
Posts: 522
Joined: Wed Apr 08, 2015 4:13 pm

Re: Nebula Server - How to use it ?

Post by Avgatzeblouz » Sat Oct 24, 2015 11:29 pm

Thanks a lot.
Samplitude Pro X3 suite - Sequoia 14 / Windows 10 pro x64 / Pearl / Titanium / N4 / Pink / Pink compressors / Prime Comp+Mix+Curve + Caribou comp + Black Eq + Black comp / Sand / Lime / Acquamarine / Emerald / Ultramarine / Silk / Gold / Cobalt / Ebony / Ivory / BlueEQ / Lemon / Magenta

RE301
Member
Member
Posts: 290
Joined: Tue Jan 06, 2015 4:49 pm

Re: Nebula Server - How to use it ?

Post by RE301 » Sun Oct 25, 2015 2:40 pm

Was curious if CUDA works via server - if the graphics card were located on the external hardware running in server mode, thus offloading some reverb processing duties?

And if one is using OSX on the main computer - can one use a Windows/Intel server?

User avatar
Support
Expert
Expert
Posts: 3226
Joined: Mon Feb 24, 2014 11:33 am
Location: Lodi, Lombardia, Italy.
Contact:

Re: Nebula Server - How to use it ?

Post by Support » Mon Oct 26, 2015 12:01 pm

RE301 wrote:Was curious if CUDA works via server - if the graphics card were located on the external hardware running in server mode, thus offloading some reverb processing duties?

And if one is using OSX on the main computer - can one use a Windows/Intel server?
CUDA on Nebula Server, officially not supported and never tested.

TCP/IP is protocol suite not related with a OS.
Best regards,
Enrique Silveti.
Acustica Audio customer and technical support
http://www.acustica-audio.com

KrazyKat46
User Level II
User Level II
Posts: 21
Joined: Tue Oct 06, 2015 7:48 pm

Re: Nebula Server - How to use it ?

Post by KrazyKat46 » Thu Oct 29, 2015 4:59 am

Not sure how much OT this is, but very important and critical right now. Please help :!:

Will purchase either Nebula3 SERVER or Pro Bundle within 24 hrs.
Do NOT need true Server capability although running (3) Desktop Win10 PCs. Extra cost paid for SERVER is for what I've read about enhanced performance .... essentially a solid step toward Nebula 4 (Core 6) .... which Pro Bundle does NOT have.

Please help me avoid this choice if my information is incorrect.
Will run only on current i7-840/8GB/SSD system.

Sorry avgatzeblouz .... I do not want to dilute your important info here. :oops:

Post Reply