Nebula Doesn't Show Up In Cubase 7 OSX 32bit or 64bit

Tips & tricks, working results, technical support
Post Reply
dagmarpiano
User Level II
User Level II
Posts: 25
Joined: Fri Sep 24, 2010 8:10 pm

Nebula Doesn't Show Up In Cubase 7 OSX 32bit or 64bit

Post by dagmarpiano » Mon Sep 30, 2013 12:31 pm

hi there

I have Nebula installed but it's never showed up as an available effect insert in either Cubase 6 or 7, 32bit or 64bit OSX.

Vienna Ensemble Pro does in fact find it (which is therefore how I have to use it), but VEP is very awkward to use as an effect insert so it would be much better if it showed up in Cubase.

Any idea why not and if anything can be done? I've tried uninstalling, reinstalling and moving it into different VST folders and nothing seems to work.

Thanks if poss

Dan
Dan

User avatar
enriquesilveti
Expert
Expert
Posts: 2858
Joined: Sun Mar 28, 2010 9:00 pm
Location: Lodi | Madrid | Buenos Aires
Contact:

Re: Nebula Doesn't Show Up In Cubase 7 OSX 32bit or 64bit

Post by enriquesilveti » Mon Sep 30, 2013 12:53 pm

Nebula is VST v 2.40. First enable VST 2.x in Cubase. If you already done. Delete Cubase plug-in black list and force Cubase to rescan all plug-ins.
Enrique Silveti.
Acustica Audio customer and technical support.

MBP 11.5 (i7-4870 | 16 GB | 512 SSD)
SP4 (i5-6300 | 8 GB | 256 SSD)
UFX | Lyra2 | USBPre2
VM U16 | VM Win10 CU | VM OSX 10.12
N4/NAT4 | SPX3 | RX6 | LN2C | Smaart8 | R5 | PT12 | PX10 | NIK5

dagmarpiano
User Level II
User Level II
Posts: 25
Joined: Fri Sep 24, 2010 8:10 pm

Re: Nebula Doesn't Show Up In Cubase 7 OSX 32bit or 64bit

Post by dagmarpiano » Mon Sep 30, 2013 3:34 pm

nope, doesn't work. 2.x enabled, blacklists deleted, rescanned and still not showing up...

User avatar
enriquesilveti
Expert
Expert
Posts: 2858
Joined: Sun Mar 28, 2010 9:00 pm
Location: Lodi | Madrid | Buenos Aires
Contact:

Re: Nebula Doesn't Show Up In Cubase 7 OSX 32bit or 64bit

Post by enriquesilveti » Mon Sep 30, 2013 6:12 pm

dagmarpiano wrote:nope, doesn't work. 2.x enabled, blacklists deleted, rescanned and still not showing up...
Please could you try with other sequencer for example Reaper or Studio One.
Enrique Silveti.
Acustica Audio customer and technical support.

MBP 11.5 (i7-4870 | 16 GB | 512 SSD)
SP4 (i5-6300 | 8 GB | 256 SSD)
UFX | Lyra2 | USBPre2
VM U16 | VM Win10 CU | VM OSX 10.12
N4/NAT4 | SPX3 | RX6 | LN2C | Smaart8 | R5 | PT12 | PX10 | NIK5

dagmarpiano
User Level II
User Level II
Posts: 25
Joined: Fri Sep 24, 2010 8:10 pm

Re: Nebula Doesn't Show Up In Cubase 7 OSX 32bit or 64bit

Post by dagmarpiano » Tue Oct 01, 2013 2:54 pm

I did a test, yes it does open in Reaper

User avatar
enriquesilveti
Expert
Expert
Posts: 2858
Joined: Sun Mar 28, 2010 9:00 pm
Location: Lodi | Madrid | Buenos Aires
Contact:

Re: Nebula Doesn't Show Up In Cubase 7 OSX 32bit or 64bit

Post by enriquesilveti » Tue Oct 01, 2013 5:23 pm

Reported
Enrique Silveti.
Acustica Audio customer and technical support.

MBP 11.5 (i7-4870 | 16 GB | 512 SSD)
SP4 (i5-6300 | 8 GB | 256 SSD)
UFX | Lyra2 | USBPre2
VM U16 | VM Win10 CU | VM OSX 10.12
N4/NAT4 | SPX3 | RX6 | LN2C | Smaart8 | R5 | PT12 | PX10 | NIK5

Post Reply