"Authorisation Missing" - Nebula stopped working suddenly!

Tips & tricks, working results, technical support
trevkoot
User Level 0
User Level 0
Posts: 5
Joined: Wed Oct 13, 2010 9:18 pm

Re: "Authorisation Missing" - Nebula stopped working suddenly!

Post by trevkoot » Tue Jul 24, 2012 10:14 pm

I have experienced the same 'Authorization Missing' problem. None of the manual solutions worked for me. I was sent a 'Nebula3License.exe' which worked in re-enabling Nebula. However, I have now the most nightmarish of problems in that any Nebula instance does not recall its saved settings i.e if I had a compressor on a channel and had made adjustments to the settings, all I have now is 'INIT'. For me this is a serious problem and one that needs to be fixed by Acustica Admin ASAP. I am working on many mixes for different clients. These are time sensitive projects with significant financial investment in them. The inablility to recall Nebula, which I use extensively, after experiencing an authorization bug is squarely the responsibility of Acustica Audio. When they send me a 'Nebula3License.exe' fix and it renders all my recalls into vapor, then we need a new fix asap or there will be many problems ahead for all of us!

User avatar
enriquesilveti
Expert
Expert
Posts: 2858
Joined: Sun Mar 28, 2010 9:00 pm
Location: Lodi | Madrid | Buenos Aires
Contact:

Re: "Authorisation Missing" - Nebula stopped working suddenly!

Post by enriquesilveti » Wed Jul 25, 2012 11:55 am

1. Create a new session
2. Load Nebula
3. Load an emulation preset

Does Nebula load the emulation preset or load INIT?
Enrique Silveti.
Acustica Audio customer and technical support.

MBP 11.5 (i7-4870 | 16 GB | 512 SSD)
SP4 (i5-6300 | 8 GB | 256 SSD)
UFX | Lyra2 | USBPre2
VM U16 | VM Win10 CU | VM OSX 10.12
N4/NAT4 | SPX3 | RX6 | LN2C | Smaart8 | R5 | PT12 | PX10 | NIK5

User avatar
giancarlo
Founder
Founder
Posts: 10932
Joined: Mon Sep 21, 2009 10:40 pm
Location: Italy

Re: "Authorisation Missing" - Nebula stopped working suddenly!

Post by giancarlo » Thu Jul 26, 2012 12:48 am

I didn't receive requests.... nobody with a backupped key and an expired nebula here? I think I'll release this new version on friday anyway (windows users first)

richie43
Expert
Expert
Posts: 5041
Joined: Fri Feb 04, 2011 8:47 pm
Location: Minnesota, USA
Contact:

Re: "Authorisation Missing" - Nebula stopped working suddenly!

Post by richie43 » Thu Jul 26, 2012 3:07 am

giancarlo wrote:..... I think I'll release this new version on friday anyway (windows users first)

Oh my, the anxious Nebula community will be in a tizzy if they read that!! :o
The Sounds of the Hear and Now
http://soundyaudio.com/

User avatar
giancarlo
Founder
Founder
Posts: 10932
Joined: Mon Sep 21, 2009 10:40 pm
Location: Italy

Re: "Authorisation Missing" - Nebula stopped working suddenly!

Post by giancarlo » Thu Jul 26, 2012 4:37 am

yes a nebula without an expiration date... obviously if you modify windows or mac osx the commercial library (but only it) will stop working. But no more expiration/authorization missing errors

richie43
Expert
Expert
Posts: 5041
Joined: Fri Feb 04, 2011 8:47 pm
Location: Minnesota, USA
Contact:

Re: "Authorisation Missing" - Nebula stopped working suddenly!

Post by richie43 » Thu Jul 26, 2012 4:54 am

That's great news Giancarlo. Are there any other great changes in this update? Don't get me wrong, I love Nebula as-is, I am just curious.
The Sounds of the Hear and Now
http://soundyaudio.com/

RJHollins
Expert
Expert
Posts: 3375
Joined: Sun Mar 28, 2010 5:53 pm

Re: "Authorisation Missing" - Nebula stopped working suddenly!

Post by RJHollins » Thu Jul 26, 2012 7:02 am

Guess I've been a fortunate one as my Server version of Nebula has not had an 'Authorization' issue.

As for the update ...

Sure hoping that the numeric graphics 'mess', along with the NAT crash gets fixed !!!

BTW ... am I the ONLY one that has problems with the numbers that are displayed under the faders ?!?!? :shock:

thx
i7-5820k, MSI X99A Plus, 16 GIG Ram, Noctua NH-D14, Win-7 Pro [64-bit], Reaper-64

NVC [Nebula Virtual Controllers]

richie43
Expert
Expert
Posts: 5041
Joined: Fri Feb 04, 2011 8:47 pm
Location: Minnesota, USA
Contact:

Re: "Authorisation Missing" - Nebula stopped working suddenly!

Post by richie43 » Thu Jul 26, 2012 7:20 am

RJHollins wrote:Guess I've been a fortunate one as my Server version of Nebula has not had an 'Authorization' issue.

As for the update ...

Sure hoping that the numeric graphics 'mess', along with the NAT crash gets fixed !!!

BTW ... am I the ONLY one that has problems with the numbers that are displayed under the faders ?!?!? :shock:

thx
I have had the wonky faders problem. I guess that once again, I am so happy with the sounds that I can achieve and still be 100% ITB (after years of 100% analog) that I disregard the inconvenient problems and save my complaints for the BIG ones, which I never seem to have.
The Sounds of the Hear and Now
http://soundyaudio.com/

grame
User Level I
User Level I
Posts: 19
Joined: Fri Jul 30, 2010 3:21 pm

Re: "Authorisation Missing" - Nebula stopped working suddenly!

Post by grame » Thu Jul 26, 2012 11:18 am

This happened on my Mac - which has no dll or exe file...

iquinn
User Level 0
User Level 0
Posts: 3
Joined: Fri Apr 23, 2010 2:29 pm

Re: "Authorisation Missing" - Nebula stopped working suddenly!

Post by iquinn » Thu Jul 26, 2012 8:42 pm

This has happened to me today!
I haven't made any changes to my system at all.
It's been a few days since I loaded up Nebula though.
haven't tried the fixes mentioned yet though.

Post Reply